23. November 2011, 03:20 PM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Alıntı:
yeşil Nickli Üyeden Alıntı
Evet çok bilgili cemaattir doğru dersin, tüm cemaatler toplansa bir japonyanın tırnağı kadar bilgili olamaz bu böyle biline! Sizin ilim dediğiniz kendinizin çalıp kendinizin oynadığı çoğunluğu hurafe dolu şeylerdir.. Bize bilmediğimiz şeyin arkasından gittiğimizi söylemişsiniz asıl daha önceden bilmediklerimizin peşindeydik ve bu nasıl bir din nasıl bir inanç ki bu kadar skolastik olabilir mi İslam diyorduk ve neyin ne olduğunu bize başta Kur'an olmak üzere her objektif delil gösterdi.. İslamı hurafelere boğanlar gün gibi ortada, tabi gözlerini kapatana ne anlatsan boştur Yasin Suresi tam sizler gibilerini anlatıyor.. Yazıklar olsun ki dini oyuncağa çevirdi sizin gibiler ve asıl sizler apaçık deliller gelmesine rağmen ayrılığa, ihtilaflara düştünüz neden geldi bu Kur'an? Daha öncekiler gibi dinde ihtilaflar ayrılıklar yaşamayalım diye, Kur'an tastamam apaçık her şeyi içermekte yeter ki din adamı kılıklı şarlatanlar Kur'an'ın apaçık manasını halktan gizli tutmasın, mübin olan Kur'an'a üzeri örtük meal ve mufassal Kur'an üzerine bir de Allah kelamıyla dalga geçercesine tefsir yazmasınlar, kendi yazdıklarını hak diye yutturmasınlar millete..
Yazık sizlere dilerim bir gün anlarsınız bu dünyada da diğer tarafa kalmaz, zira böylelerine helak olmak müstehaktir, ama Allah çok sabırlıdır..
|
Asıl size yazıklar olsun diyorum..Beni illa zorla yazdıracasksınız.
İslam'da hurefa yoktur.Tassupluk yoktur.Bid'at yoktur. Riyakarlık yoktur.Sizler kendi re'ylerinizle Kur'an'dan hüküm çıkarmaya çalışıyorsunuz..Ben size öyle ayetler gösterirdim ama sizler bu ayetlerin anlamlarının sırlarını bilemeyeceğinizden dolayı yazışmak istemiyorum.Siz, mezhepsizler sayesinde nice cahil cühela gençler ateist oldular.Bunun vebalini kıyamet gününde çekeceksiniz.Dinde şüphe edecek şeyler yoktur, Çözüm yolları vardır.Kur'an'ın ve sünnetin önünü tıkamayın.Dikkatli konuşun.Kur'an'da aklı zorlayan ayetler vardır bundan gafilsiniz.
GİDECEĞİNİZ YOLDA PİLOTSUZ ŞOFÖRSÜZ GİTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.EĞER O PİLOT VEYA ŞOFÖR SARHOŞ VE ACEMİ İSE YOLCULARINA VE KENDİLERİNE ZARAR VERİR CANINDAN OLUR,ÇOK CANLAR YAKAR.İŞTE BU PİLOT VEYA ŞÖFOR SAĞLAM GÜVENİLİR OLMALI YOLUNU, İZİNİ, ROTASINI İYİ BİLMELİDİR.İŞTE BİZ; DİNDE UZMAN, ÜSTAD, ALİM, MÜCEDDİD, OLANLARIN YOLUNDAYIZ.BİZ DE TAASSUPLUK YOKTUR.YANLIŞLARDAN GERİ DÖNERİZ.."BENİM ŞEYHİM HER ŞEYİ BİLİYOR" DEMEYİZ.BİZ; ADALETLİ, DOĞRU VE DÜRÜST,AKILI KİMSELERİN PEŞİNDEN GİDERİZ.UNUTMAYINIZ Kİ SÜRÜDEN AYRILAN KOYUNU KURT KAPARMIŞ.ÇOBAN SAĞLAM VE CESUR OLURSA KOYUNLARA ZARAR GETİRMEZ.HERŞEYİN BİR USTASI VARDIR.ÇIRAK USTADAN İŞİNİN MAHARETİNİ ÖĞRENİR.ŞAYET O ÇIRAK USTASINI DİNLEMEZ VE HAYLAZLIK EDERSE KAPI DIŞARI EDİLİR.TASAVVUF DA BUNA BENZEMEKTEDİR."EDEP YA HU!" DEMEYEN İÇERİ GİREMEZ.EDEBE RİAYET FARZDIR.TASAVVUF BİR EDEP METODUDUR.YOLU İSE TARİKATTIR.GEÇMİŞTE NİCE ALİM, VELİ OLANLARIN HEPSİNİN TASAVVUF HOCASI VARDIR.ERENLER, EVLİYALAR BU YOLDADIR.TASAVVUF, PEYGAMBER EFENDİMİZ ZAMANINDA ADI VERİLMEYEN İSLAMİ YAŞAMA HAYAT TARZIDIR.OLMAZSA OLMAZLARDANDIR.TEK KANATLA KUŞ UÇMAZ.KIRIK KANATLARLA DA KUŞ UÇAMAZ.
SİZLER İSLAM'I BİR KAVANOZA KOYMUŞ ONU BEKLETİLEN TURŞULARA KONSERVELERE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ..İSLAM MADDİ VE MANEVİ ALANLARDA HER YERDE HÜKÜM SAHİBİDİR.BUNU O KIT VE BAĞNAZ AKILLARINIZLA KEŞFEDEMEZSİNİZ.İLİM ÖĞRTENMEK İSTEMEYENİN DİNDE YERİ YOKTUR.
YUNUS EMRE HZ.LERİ DE TASAVVUF EHLİNDENDİR.İŞTE ONUN DİVAN EDEBİYATINDAN, İLAHİLERDEN BİR KISMINI AŞAĞIDA SİZE NAKLEDİYORUM BUYRUN OKUYUN...
“Elif okuduk ötürü
Pazar eyledik götürü
yaratılanı hoş gör
Yaradandan ötürü
Dört kitabın ma'nisi
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
elin yüzün yumaz değil.