Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24. March 2012, 06:07 AM   #10
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Ramazan konusunun da (hiçbir ilme değil direk zannıma ve bilinmezden aldığım ilhamıma dayanarak) mecaz anlamda olduğunu. Sıkıntılı, yoklukla geçen zaman anlamında olduğuna inanıyorum. En güzel örneğini tsunamiden sonra japonyada sağlam kalan yerlerdeki insanların günlük 3 öğün yemeklerini 2'ye düşürerek artan bir öğünün masrafıyla, kaza bölgelerine götürdüğü yardım şeklinde verebilirim. Ya da daha güzel örneği, Atatürkümüzün çıkadığı tekalifi milliye kanunundan sonra, halkın yemediğini biriktirerek zor durumdaki askerine, mehmetciğine, şehit adaylarına gönderme durumu şeklinde inanıyorum

Emin değilim, kendi kafamdan uydurduğum, kişisel zan ve inancım böyle. Böyle hissediyor böyle olması gerekliliğine inanıyorum.
ÇÜNKÜ, ya ramazan ayından sonra savaş çıkarsa ne olacak??? hem ramazanda aç hem ramazandan sonra mı aç kalacak insanlar. Ya kıtlık çıkarsa ramazandan sonra?... Hem ramazan hemde sonrasındaki belki aylarca süreyi yoksullukla geçirecek insanlar.
Lütfen DİKKAT EDİN Ramazandan hemen önceki aylar da haram (savaşılmayan) aylar. yani ramazandna sonra savaşılacak. Burada yiyecek stoklamak ve asker beslemek ne kadar normal. Yenmeyenin fazlası bir şekilde işe yarayacak.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla