Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. April 2012, 07:27 AM   #57
birkatkimolsun
Yeni Üye

birkatkimolsun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1
4 Mesajina 14 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
birkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud of

merhaba pramid arkadaşım seninde belirttiğin üzere 2/189 daki evlere arkalarından girmeyin ifadesi kuranda dolunayı gösteren işaretlerden biri olmayabilir yani ""evler=beyt"" ifadesi ile astronomideki 12 ev kast ediliyor olabilir.bu benim gözümden kaçan bir durum değil üzerinde çalıştığım ve düşündüğüm bir şey.

bunu bu şekilde anlarsak ne değişir? hacc ın başlangıcı için dolunayın değil her ayın 21 inden 21 ine olan ev leri esas almamız gerektiği ortaya çıkar.[bu arada ben 21 mart ekinoksunu sıcak ayların başlangıcı olarak alıyorum bu noktada hasan arkadaşla ayrılıyoruz.]

bu arada ayın 21 de ""takım yıldızlarının""(burçların) evlere girmesi dünyanın presesyon hareketinden dolayı güncel bir bilgi değildir, artık burçlar farklı tarihlerde evlere giriyor.

güneş-ay takvimiyle yıldız takviminin karması bir sistem önerisi olabilirmi buda bir ihtimal.

RAHMAN SURESİ

5. güneş ve Ay. Hesaba bağlıdır her birinin her şeyi.

6. Çimen/yıldız ve ağaç/takımyıldız secde ediyorlar.

7. Ve gök. Yükseltti onu. Ve koydu şaşmaz ölçüyü, mizanı.

8. Azgınlık etmeyin ölçü ve tartıda, saptırmayın mizanı.

9. Ölçüyü titizlikle, adaletle koruyun ve hüsrana araç yapmayın mizanı.

bu ayetlerdeki secere kelimesinin bir anlamınında takım yıldız olduğunu düşünüyorum.astronomide evlere girişin hesabı yıldızlardan ve takım yıldızlardan yararlanılarak yapılır.

pramid arkadaşım 2/189 daki beyt kelimesine ev anlamının verilmesi öyle basit sadece takvim meselesiyle ilgili sonuçlar doğuran bir konu değildir çok ciddi paradigma değişikliklerini beraberinde getiren bir anlayışada sahip olmayı gerektirir.

ben şahsen antik çağ astronomisi konusunda kendimi eğitmeye çalışıyorum ve edindiğim bilgiler kuran konusunda bende bir paradigma değişimine yol açtı bu konuda araştırma yapmanızı tavsiye ederim ufuk açıcı sonuçları görebilirsiniz.

ip ucu diye verdiğin konuların çoğu araştırdığım ve makale yazdığım konular.çeşitli forumlardada necm suresi ve ilişkili ayetlerin astronomi gözlemi olduğuyla alakalı düşüncelerimi makalelerimi astım.

Konu birkatkimolsun tarafından (6. April 2012 Saat 10:16 AM ) değiştirilmiştir.
birkatkimolsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla