Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. April 2012, 08:39 AM   #60
birkatkimolsun
Yeni Üye

birkatkimolsun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1
4 Mesajina 14 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
birkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud ofbirkatkimolsun has much to be proud of

konunun biraz dışında bir şey söyleyeyimmi dabbetül arzın dünyanın(arzın) yaptığı presesyon hareketi olduğunu düşünüyorum.
""yasak ağaçta"" yılancı takım yıldızı olabilir.

dağ kelimesi bazı ayetlerde bildiğimiz anlamda dağ anlamında olmayabilir, kuranda geçen tur tarus(boğa) takım yıldızı olabilir, zeytin ve incir bir benzetme yapılmış olup(tek çekirdekli zeytin çok çekirdekli incir olmasından dolayı)yıldız(zeytin) takımına(incir)gönderme yapılmış olabilir ve daha saymadığım birçok ilişkili konu.

çok geniş ve dallanıp budaklanan bir konu cesaret edipde bir makale yazamadım henüz.

http://www.facebook.com/media/set/?s...11987252160502

ilgilenirsen araştırabilirsin.yukardaki link bir başlangış olabilir.

NOT:aklıma gelmişken evlere kapılarından girin ifadesi doğrudan yıldızlarla alakalı olmayıp ayın dünyanın yörüngesindeki hareketlerini hesaplarken(farklı bir ay takvimi hesabı) ayın 12. evden batıp 1. evden doğmasıyla alakalı bir durumda olabilir.senetin kelimesinin anlamıyla ilgili konuşurken kısaca değinmiştim.

Ay’a da bir takım evrelerle ölçü biçtik. Nitekim o eski ve eğri hurma dalı gibi döner. (36: 39)

bu ifade ayın gökyüzünde evler üzerindeki hareketini ve en sonunda 1. eve geri dönüşünü tasvir ediyor olabilir.

Allah ilmimizi artırsın ve kendi dosdoğru yoluna iletsin.

Konu birkatkimolsun tarafından (6. April 2012 Saat 10:45 AM ) değiştirilmiştir.
birkatkimolsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla