Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26. August 2012, 02:57 AM   #131
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Alıntı:
hiiic
Hiç bir kimseye müslüman hatta peygamber olduğu için kayırma yapmaz, can herkezde aynı yanar, vitamin herkese aynı yararı sağlar.
Alıntı:
ates
Emin misiniz? Eger eminseniz o halde bana vahyetmeyen ve beni dogru yola iletmeyen ancak sectigi nebilerine vahyeden ve onlari dogru yola ileten bir Allah adil olabilir mi?
Olunce maazeretim hazir: Allah im bana da vahyetseydin ben de dogru yolda olanlardan olurdum. Bu gercek degil? Gercek ne?
ben aslında aradaki bağlantıyı kuramadım sevgili Ates...
o nedenle yazınızı okuduğumda sadece aklıma ilk geleni paylaştım.
Orada bahsettiğim kayırmasız din ile ilgili böyle bir yorum çıkarılabileceğini düşünmemiştim )

Alıntı:
hiiic
bana şu ayeti hatırlattın
Müddessir 52
Daha doğrusu onlardan her biri, kendisine, (önünde) açılmış sahifeler (ilahi vahiy) verilmesini istiyor.
Düşüncelerimi 3-5 aşamada anlatmaya çalışayım... Dikkatli okursanız ayetler ile ilgili kafamdan geçenleri çok kolaylıkla anlayabilirsiniz
1-Ayetler dünyanın, evrenin heryerinde her köşesinde, her zaman dilimindedir.
2-Kuran Ayetleri en güzel şekilde açıklar.
3-Allah aklını kullanan herkese vahyeder.
Kimseye torpil geçmez, herkesi amelleri gereği değerlendirir.
Kalbini islama kapatan vahiy alamaz, kalbini islama açanın kalbini ısındırır, hidayet ve gaflet bir nebze kulun elindedir. Kısaca Allahın rahmeti yada gazabı kulun amellerinde (davranışlarında) ve niyetlerinde saklıdır.

Forumda şu anda güncel bir konu daha var vahiyle ilgili henüz dahil olmadım.
Ama durum şu; Vahil almak ile aklını kullanmak arasında bağlantı var. Hayvanlarda ise akıl yerine içgüdü var. HAyvanların en aşağılığı içgüdüsünü kullanmayan hayvanken, insanlardan en aşağısı ise aklını kullanmayan insandır. Kısaca Allahın her an gönderdiği vahye kapalı olan canlılar Allah katında aşağılıktır. Hayvan vahyi içgüdüyle alırken insan aklıyla alır, alamaz sistemi bloke ederse en aşağılıktır (rasyonel bir derecesi yok, sadece aşağılık)
Değersiz demedim dikkat edin, aşağılık dedim. değersiz olanlar dua etmeyenler...

Konu hiiic tarafından (26. August 2012 Saat 03:01 AM ) değiştirilmiştir.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla