Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7. September 2012, 07:25 PM   #6
nacikocak
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
17 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
nacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud of

Alıntı:
khaos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hep aynı laflar...yüzyıllardır İslamın sokulduğu kalıp bu.Papağan gibi tekrarlayın durun.
Anlattığım şeyi lütfen bir daha okuyun.çok dar kapsamda düşünüyorsunuz.sizin yaptığınız yaratıcıyı kalıba sokmak.
Rabbimize sevgili,arkadaş,yoldaş atamak sizce onun azametine saygısızlık etmek olmaz mı?
Ben ne diyorum kutsal olan yalnızca Allah tır.El kuddüs o dur.Vahid o dur.
Bu düşüncelerim mi beni azaba götürecek?
Ben yaratıcıyı sizin gibi insanlaştırmadığım için mi azaba gideceğim?
Allah ı düşünürken onun gücüne kudretine saygıyla karışık duyduğum hayranlık mı beni azaba götürecek?
Onu kalbimin en derininde bile korkudan çok sevgiyle içselleştirdiğim için mi beni azaba götürecek?

Ben aciz bir insan olarak sevdiklerime ayrıcalıklı davranırım.Ama herşeyin yaratıcısı olan yüce Allah kendisine inanmayana bile adaletli davranır.Herkese hakkını verir.Hangi kulunu ne kadar sevdiğinide yalnızca o bilir.

Önce Allah ı tanıyın gerçekten içselleştirin.İster korkun ister sevin ama önce tanıyın.Milyarlarca yıldızı ,galaksiyi,elementleri,canlıları ve daha bilmediğimiz tanımlayamadığımız nice şeyleri yaratan rabbimizi insanlaştırmayın.
allah peygambere mahsus haramı helal kılmaz diye allah'ın ayetini yalanlıyorsun sonrada diyorsunki ben bu yüzdenmi azap göreceğim benim buna cevap verme yetkim ve hakkım yok ancak sana kuran'ı kerimde allah'u tealanın ayetlerimi yalanlayanları büyük bir azap bekliyor dediğini söyleyebilirim ve yine tövbe edenleri bağışlayacağını va'dettiğini

ahzap suresi 50. ayet

Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir
nacikocak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla