Sayın Naci Koçak.
Hani Peygamberimizin Miraç'ta huzura çıkmıştı da Diğer Peygamberlere İmamlık yapıp da namaz kıldırmıştı ya. Kaçıncı katta idi.
Hani Huzurdan çıkıp da Musa Peygamber'e rastlamıştı da, Musa ''50 rekat fazla, çık söyle indirsin'' diye ültimatomlar yağdırıp, Peygamberimiz de, her seferinde ''emrin olur'' deyip, Allah'a namazı hani 5'e indirtmişlerdi ya?, bu görüşmeler kaçıncı katta olmuştu? Ben unutmuşum da. Ne ''arş''ı Naci bey. Basbayağı, Zeus'un Olimpos dağına oturtulduğu gibi, gök'ün 7. katına oturttular Allah'ı.
Sayın Naci Koçak. Demişsiniz ki. allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz.
Gelin şu söylediklerinizi cümle cümle ayırıp tahlil edelim:
a-allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır
b-ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz
c-namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız
ç-onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz
d-halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız
e-çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır
f-çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz
Bakın ben bu yazılanlardan ne anlıyorum:
Ezanla hatırlatan olmasa, biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman Allah'ı unuttuğumuzdan onu bile yapmayacağız ama, işte bir günde ancak beş kere hatırlamamız hatırlatılıyor ezanla. Bunu da bizi görüp işittiği için yapıyoruz. Sadece namazda Allahın huzurundaymış gibi hissederiz; sair zamanlarda mı? Sorma. Onun için secdeye kapanıp salya, sümük, gözyaşı yalvarıp yakarıp övgüler YAĞdırıp yüceltiriz.
Arkadaşım. Daha yücesi, ya da daha yüce makam mı var ki Allah'ı yüceltiyorsunuz. Nerede yazıyor bana övgüler YAĞdırıp, yalvarıp yakarın beni yüceltin diye? Sana bana mı muhtaç? Yoksa zalim mi?
Naci Bey.
Şefaat sorumu atlamışsınız, cevaplamamışsınız. Şefaati neden Allah'tan değil de Peygamber'den istiyorsunuz? Allah Şefaat benim katımda demiyor mu?
Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Konu galipyetkin tarafından (13. September 2012 Saat 10:41 AM ) değiştirilmiştir.
|