Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Naci Bey.
Allah'ın adaletine benim tam güvenim, imanım var. Zerre ağırlığında bile bile olsa herkes hakkını alacak. Kimse kayırılmayacak. Allah kitabında öyle söylüyor; ben de Allah'a inanıyorum.
Herhalde siz buna inanmıyorsunuz. Ki bazı kişilere şefaatten bahsediyor, hem de şafaat edilecek kişilerin seçimini Peygamber'in yaptığını söylüyorsunuz.
Bu torpil sistemi, Allah'a, Allah'ın ''El Adl' ismine aykırı değil mi? Bazılarına şefaatle torpil yapılırsa ''zulum'' ortaya çıkmaz mı? Allah'ın adaletinden şüphe edilmez mi?. Bu eylem itiraza uğramaz mı?
Hangi ayet?
Saygılarımla.
Galip Yetkin
|
allah elbette adaletlidir o yüzden bizden kat kat daha fazla ibadet edip günahları ise sayılacak kadar az olan peygamberlerine bunun karşılığında sizin deyiminizle torpil geçmiştir öyleki hz isa'ya hastaları iyileştirme yetkisi hz musa'ya kimsenin sahip olamayacağı asa hz süleyman'ın emrine rüzgarı ve sayısız hazineler vermiştir ve peygamber efendimize ise şefaat edeceği bazı kullarını seçme izni vermiştir
yine allah peygamberlerin bazen zulüm görmesine izin vermiş fakat kaldıramayacakları yüküde yüklememiştir birçok peygamberi ölümden kurtarmıştır allah'ın ilmi başkadır bizim çoğunu anlamamız mümkün değil o yüzden khaosun yaptığı gibi eleştirme hakkımızda yoktur
allah elbette adaletlidir herkese hakettiğini verir ancak merhametlidirde birçok ayette yapılan iyiliklerin ve ibadetlerin karşılığının alınacağı va'dedilirken aşağıda yazdığım ayette olduğu gibi günahlar için aynı şey geçerli değildir onlar şirk hariç affedilebilir tabi tövbe etmiş olmak bunu dahada kolaylaştırır
Maide 39. ayette Allah:
"ancak kim işlediği zulümden sonra tevbe eder ve davranışlarını düzeltirse, şüphesiz Allah onun tevbesini kabul eder. Muhakkak Allah, bağışlayandır, esirgeyendir"
kuran'ı kerimde birçok ayette kimsenin kayrılmayacağı yazar ancak ayetlerin önünü ve arkasını okursanız kayrılmayacak olanların cehennemi fazlasıyla haketmiş olanlar olduğunu görürsünüz ve allah benim azap edeceklerime kimseden yardım dokunmaz diyor ben kimseyi affetmem demiyor yani kayırma var allah dilediğini kayıracak ancak allah birde ben kayıracağım diye günah işlemeyin ozaman sizde kayrılmayacaklar arasına girersiniz diyor
allah kuran'ı kerimde peygamberlerin bile hatalarını söylüyor mesela tevbe suresi 43. ayette allah peygamber efendimize "Allah seni affetsin. Doğru söyleyenler kimler, gerçekten yalancılar kimlerdir, bunların iyice belli olmasını beklemeden niçin onlara izin verdin?" diyor yani peygamberler bile hata yapmış günah işlemişken eğer kayırma olmasa cennete kim girebilir eğer allah merhametli ve bağışlayıcı olmasa cennete sadece sayılacak kadar insan girerdi hatta insanlık hiç olmaz hz adem direk cehenneme giderdi çünkü yasak olan elmayı yiyerek ilk günahı o işledi ancak allah onu senin deyiminle şeytana karşı kayırdı yani bağışladı