Sor: "Kimin tanıklığı büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda ALLAH tanıktır. Sizi ve ulaştığı herkesi uyarmak için bana bu Kuran verildi. ALLAH'tan başka tanrı olduğuna mı tanıklık ediyorsunuz?" "Ben böyle tanıklık etmem," de ve ardından şunu da söyle: "O bir tek tanrı, ben sizin ortak koştuğunuz şeyden uzağım." ENAM 19
RASULÜN GÖREVİ BU KURANI ULAŞTIĞI KİMSELER İLETMEKDİR. Rasule başka görevler biçenler kendi kafalarındaki Lat'a uymaktadırlar. Sorsak onlara yeri göğüde yaratanın Allah olduğunu söylerler.
Lat: Kavimlerin kişlere özel milli tanrısı.
Bunun içindir ki Alemlerin yani bütün kavimlerin bir tane rabbi vardır ve iman edilmelidir.
Kuran'ın biricik kaynak olduğunu, ona başka kaynakları eş koşanların müşrik olduğunu öğreniyoruz (6:112-115; 7:2-3; 9:31; 17:46; 16:89; 45:6; 42:21) DİKKATLİCE Bu ayetleri araştıralım.
Kitaplara imanı emren Allah, kuranda kitap yüklü eşeklerden bahsetmektedir. Bu kitap yüklü eşşeklerin din adına kitap yazdığı ve az bir değer karşılığı sattıklarını söyler. Günümüz din tacirleri bu mihvalde, kitap yüklü eşeklerdir.
Allah'ı bırakıp bilginleriyle rahiplerini ve Meryemoğlu Mesih'i ERBAB tanımışlardır; halbuki onlara da ancak tek mabuda kulluk etmek emredilmiştir. Ondan başka tapacak yok; o onların şirk koştukları şeylerden münezzehtir. Tevbe 31
Peygambere iman'da önemli husus peygamberler arası ayrım yapmamaktır. Niye Son nebinin hadislerini alıyorsunuz da, idris ve ibrahim nebinin hadisleri yok. Niye ayrımcılık yapılmaktadır.
ALLAH TEK ANILDIĞINDA RAHATSIZ OLMAYAN BİR KAVİM DİLEĞİ İLE.
Muhammed nebiyi ilahlaştırıp erbab edinenlere Son söz;
O sizi red edecek ve "kavmim bu kuranu terk ederek elinde tututu" (Furkan 30) diye şahitlik edecektir.
Kuranı eksik bulup hadisleri ona eş koşanlar, sapıtmış ve lanetlenmiş bir kavimdir.
Rabbim bizleri sıratı müstakime ilet.
|