11. September 2012, 12:48 PM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
|
Selam Naci bey
Şimdiye kadar yazdıklarınızı okudum,yoğunluktan sadece bir kısmına cevap yazabildim. Israrla sorduğunuz için bana cevap hakkı doğuyor.
Mavi yazılanlar benim cevaplarımdır.
Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı
baştan beri yazdıklarınızda kuran'da emredilenin namazın olmadığını sünnetin ve hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu söylüyorsunuz allah'a kitabına inanıyoruz doğru söyler diyorsunuz allah'ın kitabını gönderdiği ve kitabında elçimdir rasulümdür dediği peygambere inanmıyorsunuz elçi ne demek allah'tan gelen emirleri bize ileten aracı demek peygamberin söylediklerine inanmamak dolaylı yollardan allah'a inanmamak değilmidir
Hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu değil, dinde Kur'ândan başka kesin delil olmayacağını; hadislerin sahihliğinin karine oluşturduğunu,şüpheli olduğunu savunuyoruz. Güzel söz elçi de dahil, kim söylerse örnek teşkil edebilir. Lakin Kur'anda def'aten "Kur'an dururken hangi hadise inanacaksınız" diye rabbimiz sorarken hala hadisleri savunmak niye. Biz peygambere inanıyor ve O'na itaat ediyoruz. O Kur'anı tebliğ ettiğine, biz de Kur'ana itaat ettiğimize göre O elçiyi gönderene ve elçiye otomatik olarak itaat etmiş oluyoruz.
haşa bana hesap vermek zorunda değilsiniz ama şimdiye kadar size sorduklarımdan 1-2 soruya bile cevap vermemeniz o sorulardan kaçmanız verecek cevabınız olmadığını gösterir öyle düşündüm burada bana verecek cevap bulamıyorsunuz hesap günü allah'a nasıl cevap vereceksiniz
yukarıdakileri okuyunca şimdi dersinizki hangi soruna cevap vermedik işte aşağıdaki sorular yeniden soruyorum eski sorularımı azalltım iki tane yeni soru ekliyorum
1: allah'a inanıyormusunuz
Bu sitedeki herkes Allah'a şeksiz şüphesiz iman ederler.
2: peygamberine inanıyormusunuz
Muhammed aleyhisselam'da dahil Kur'anda bildirilen tüm peygamberlere,"La nufarriku beyne ehadin min rusulih" emri mucibince iman ederiz. Hiçbirisini diğerinden ayırd etmeyiz.
3: kitabına inanıyormusunuz
Kur'anda bildirilen tüm kitaplar,suhuflar da dahil başta Kur'an hepsine inanıyoruz. Davamız da bu zaten. Kur'anın tek rehber olduğunu, hükmün yalnızca Allah'a ait olduğunu savunmak.
4: peygamber efendimiz kendisine indirilen kitabı yanlışmı anladı salatı namaz olarak kabul etti namaz kıldı veya onun salat namazdır dediğini ve namaz kıldığını söyleyen torunları ve ashabı komple yanlışmı anladılar veya hepsi yalancımı
Ebu Cehil'de namaz kılıyor,hacc ediyor,oruç tutuyor,Kabe'ye gelen hacılara su ve yiyecek temin ediyor,sakal uzatıyor,sarık sarıyor,cübbe giyiyordu.
Namazın da Ebu Cehil'in sünneti olmadığı ne malum?
Elinizdeki,"Sahih" adını verdiğiniz kerameti kendinden menkul kitaplar dışında namazı tarif eden başka kayıtlar da var mı? Hoş gerçi o dediğiniz hadis ve siyer kitapları bile namaz tarifinde birbirini tutmaz. Aynı hadis kitabında bile çelişkiler mevcuttur. Bu yüzden değil midir ki, 4 mezhebin 4'ü de namazı farklı kılarlar. Aynı hadis kitabının namaz bahsinde; maddenin birisibde "Fatihasız namaz olmaz" der; akabindeki maddede "resul aleyhisselam bazen fatiha okumazdı" der.
5: madem size göre allah'ın elçisi yalan söylemiş veya onun ashabı torunları ondan duyan ve gören herkes yanlış anlamış veya peygamber kendine iletileni anlamamışda siz anlamışsınız dediğiniz doğru diyelim allah salat edin derken sadece dua edin demek istedi siz bunu iddia edenler biz namaz olarak kabul edipte allah'ın kuran'da emrettiği vakitlerde namaz kıldığımız gibi her gün her vakit dua ediyormusunuz
Haşa resul insan olmasından dolayı hata yapabilir ama asla ve kat'a yalan söylemez. O'nun demediğini dedi diye iddia edenler yalan söyler. Resulün görevi Allah'ın emirlerini tebliğ etmektir. O'na uymak tabii ki farzdır. Sizin de kabul ettiğiniz Hz.Ayşe'nin hadisinde,"Resulün yaşantısını merak edenler, Kur'ana baksın. Zira O'nun yaşantısı Kur'andan ibarettir." demiyor mu?
sorularıma dördüncü soru hariç 1-2-3 ve 5 sadece evet veya hayır diye dördüncü soruya ise sadece hepsi yalancılar veya hepsi yanlış anlamışlar diye cevap verirseniz sevinirim hadi soruları istediğim gibi cevaplayında verecek cevap bulamadığınız konusunda yanlış düşündüğümü gösterin bana
|
Konu Miralay tarafından (11. September 2012 Saat 12:50 PM ) değiştirilmiştir.
|
|
|