13. September 2012, 10:06 AM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
|
Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı
ebu cehilin namaz kılıp sakal bıraktığını ve oruç tuttuğunu yazmışsın ebu cehilin bu yaptıkları günümüze kadar dosdoğru rivayet edilmişte
|
Naci kardeşim; ben bunu rivayetlerden değil, bizzat Kur'andan çıkarıyorum.
Alıntı:
kuran'da salat diye bahsedilenin namaz olduğu ve peygamber efendimizin namaz kıldığı ve diğer ibadetler değiştirilmiş öylemi buna eminim kendiniz bile inanmıyorsunuz ama ayet ve hadisleri yalanlayıp birsürü ibadetten kurtulmak varken onları doğru anlayıp ibadet etmek işinize gelmiyor
|
Sitemizde namaz kılmayanların olduğunu,namazdan kaçanların var olduğunu nereden çıkardınız? Bazımız namazı sonuna kadar savunur,bazımız ise, Allah'ın bizden şekilsel bir ibadet ritüeli istemediğini savunuruz. (Kur'anda namazın tarifinin,kaç rekat olduğu,..vs.olmadığı konunun isbatıdır.) Bu sitede herkes menasik kısmında aynı fikirde olacak diye bir şart yok. İman konusunda,Allah'a şirk koşmamakta (ortak sözde) hepimiz hem fikiriz. Ama sair konularda çatır çatır tartışırız. En açık örneği, sizin aynı fikirde olmadığınız gibi. Biz burada herkesin fikrine saygı duyarız. Katılmadığımız konularda en çetin bir biçimde eleştiririz. Ama saygıyı asla elden bırakmayız.
Ayrıca Cenab-ı Hakk miras meselesine,helak olmuş kavimlere,peygamber kıssalarına varıncaya kadar herşeyi uzun uzun anlatmış ta, o kadar önem verdiğiniz namazdan neden bahsetmemiş te,uygulamasını elçisine bırakmış?
Halbuki benim gibi düşünen kardeşlerimin "salat" tan ne anladığını Allah,Kur'anda bol örnekleriyle bahsetmiş. Ne kadar az ibret alıyorsunuz!
bu yaptığınız aynı kemal sunalın filmde ekmek kuyruğunda bekleyenlere aşağıdaki fırın bedava ekmek veriyormuş deyipte daha sonra ya veriyorsa diyerek kendininde gitmesine benzer
Alıntı:
piramid ayetleri değiştirmiş yakaladım onu uyarmak yerine yazdığı yazıyı beğenmişsin tabi bu normal camide allah'ı zikredenlerin safına belkide hiç katılmadınız safınız belli ve hepiniz aynı saftasınız
sen ve arkadaşlarının yolu ne kötü bir yol
|
piramid kardeşimizin bazı fikirlerine katılmasam da, genelde her zaman doğru söyleyen ve ilmine güvendiğim bir kardeşimdir. Tabii ki yazdıklarını bilgimin yettiği kadar beğenirim. Ayetleri değiştirdiği sizin iddianızdır. Buyrun ispat edin de biz de aydınlanalım ve sizi de beğenelim.
Camide safa katılmama olayına gelince:
Ben son 5-6 yıl öncesi; Kur'anı anlamaya başlayıncaya kadar, küçük yaştan beri camide cemaatle namaz kılan; ömrümün 25 yılını binlerce müridi olan nakşibendi tarikatının bir şeyhine intisap ederek geçirmiş; okuyup,incelemedik,tefsir,hadis,kelam,fıkıh ve tasavvuf kitabı kalmamış birisiydim acizane.
Ne zaman ki,bir gün namaz kılarken,ön planda fatihayı arapça okurken; arka planda anlamını düşündüğüm an hidayete erdim ve doğru yolu buldum elhamdülillah. Fatiha suresinin manasını iyice düşünmenizi ve idrak etmenizi temenni ve tavsiye ederim. Allah'tan size de hidayet nasip etmesini dilerim.
Konu Miralay tarafından (13. September 2012 Saat 11:04 AM ) değiştirilmiştir.
|
|
|