Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17. September 2012, 07:25 PM   #5
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iki mesajına birden cevap vereyim

ilk önce medet ummaktan bahsetmişsin elbette müslümanların içinde ölülerden (türbelerde) ve kim olduğunu bile bilmediği kendini hoca diye tanıtanlardan (üfürükçülerden) medet umacak kadar sapık ve cahiller var ancak bu islamın değil o halde yaşayanların hatasıdır

allah'ın sevdiği kulları diye nitelendirdiğimiz gerçek alim ve evliyalardan ise ihtiyaçlarımızı değil ihtiyaçlarımız için dua etmesini isteriz çünkü onlar allah yolunda çalışırlar umulurki allah onların dualarını kabul eder kaldıki peygamberlerin duası kuran'ı kerimde peygamberlerin duası ile ilgili ayetler var okursan görürsün allah çoğunu geri çevirmemiştir yani biz onlardan değil onların duası ile allah'tan medet umarız

örnek verdiğin hadisi araştırıyorum

peygamber efendimiz putlaştırılmamak için resminin çizilmesine dahi müsade etmemiştir hırka ve sakalı ise sadece hatıra olduğu için ziyaret güzeldir insanlar bütün sevdiklerinin hatıralarını sever ve sahip çıkar hatıralara bakıp anmak güzel şeydir onlara yönelip ibadet etmek onları putlaştırır bizim böyle bir amelimiz yok
Naci Bey,
Adıyaman ilindeki nakşibendi tarikatından olan ''Gavs'' adı verilen zatın müridlerinde gördüğüm bir iki olayı anlatayım.
Askerlik yaptığım dönemde bölüğümüzdeki bir arkadaşın bir resme bakıp mırıldandığını görürdüm.Ben arkadaşımın baktığı resmin sevgilisi,nişanlısı veya karısı olduğunu zannederdim.Bir gün dayanamayıp sordum .Sen kimin resmine bakıyorsun diye.bana ''resimdeki Gavs Hazretleridir ne zaman başım sıkışsa resmini çıkarır uzun uzun bakar sonra duamı yaparım '' dedi.
İkinci olay daha yakınım olan bir kimseden amcamın kızı.
Geçen yıl İngilterede yaşayan amcamın kızı tatil için yanımıza geldi .Tabii kılık kıyafet değişmiş.Aynı olayı ondada gördüm yine resim yine dua.Anlaşılan yapılan şey tarikat ritüellerinden biri

Sizin ''gerçek alim ve evliyalardan ise ihtiyaçlarımızı değil ihtiyaçlarımız için dua etmesini isteriz '' dediğiniz şey böyle bir şey mi?

Konu khaos tarafından (17. September 2012 Saat 07:33 PM ) değiştirilmiştir.
khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla