Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. September 2012, 10:59 AM   #155
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sitedeki bu konularla ilgili yazıları okumadım çünkü size benimle aynı soruları sormuş olacaklarını tahmin etmiyorum zaten onlara cevapta vermemişsinizdir bana cevap vermediğiniz gibi

soruya gelince işte bende sana aynı şeyi soruyorum kediler ağaçlar gölgeler canlı cansız ve insan nasıl secde eder yani biz insanlar kedi ve köpeklerle veya bir taş ile aynımı secde ederiz yoksa bizimki farklımıdır
Naci kardeşim bize öyle sorular soruyorlar ki, sizin soru ve eleştirileriniz onların yanında hava kalır. Biz peygambere düşmanmışmışmışız yaaa! O yüzden en ağır hakaretlere bile uğruyoruz. Cevap veremediğimizi yazmışsınız. Sebebi ise, aynı şeyleri yazmaktan, karşıdaki arkadaşın cevapları okumadan aynı sualleri tekrar tekrar sormasından ve üzerine hakaretler savurmasından gına geldi artık. Allah'a çok şükür, sitemizi detaylı araştırırsanız; her konuyla ilgili detaylı yazılar mevcuttur. Soruların cevapları yazılarımızda fazlasıyla mevcuttur. Okumadan soru sorarsanız, bunda ard niyet aranır.

Diğer soruya gelince:

Evet yeryüzünde her canlı,cansız her varlık ister istemez rabbülalemine secde eder,tesbih eyler. Bu yaradılan varlıkların ve bizlerin iradesi dışındadır.
Zaten her varlığın fıtratında secde ve tesbih;doğru yol mevcuttur.
Aramızda hiçbir fark yoktur.
Secde= Allah'a itaat,kabullenmek (gerek iradeli,gerekse iradesiz)
Tesbih= Yörüngede gitmek,döngüyü tekrarlamak; bu vesileyle de amacın gerçekleşmesine vesile olmak. (Atomların,gezegenlerin yörüngesinde gitmesi, tabiatın tekrar tekrar yenilenmesi;su döngüsü;nesillerin çoğalması,...)
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla