Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. September 2012, 09:40 PM   #10
nacikocak
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
17 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
nacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud of

Alıntı:
raven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
rivayet?
raven bazen örnek olarak hadis ve rivayet veriyorlar sordum sizin örnek verdikleriniz değişmedide ibadet'i tarif edenlermi değişti diye her zamanki gibi cevap yok inan hala neleri kabul edip neleri etmediklerini tam olarak çözmüş değilim şimdilik anladığım şekilsel ibadetleri kabul etmiyorlar bu yazımı mutlaka okurlar bakalım şu soruma yorum yapacaklarmı

allah hz ibrahim'e hacc suresi 26. ayette

1. ve iz bevve'nâ : ve indirdiğimiz (gösterdiğimiz) zaman
2. li ibrâhîme : İbrâhîm'e
3. mekâne el beyti : evin mekânı, Kâbe'nin yeri
4. en lâ tuşrik : senin şirk koşmaman
5. bî : bana
6. şey'en : bir şey
7. ve tahhir : ve temizle, temiz tut
8. beytiye : benim evimi
9. li et tâifîne : tavaf edenler için
10. ve el kâimîne : ve kaim olanlar, ayakta duranlar
11. ve er rukkai : ve rükû edenler
12. es sucûdi : secde edenler

diye emrediyor sözlükte anlamları tavaf: dönmek kaim: ayakta durmak rüku: ikiye bükülmek secde: kabullenmek teslim olmak boyun eğmek yani hepsinin şekilsel bir anlamı var bu tesadüfmü bunlar şekilsel ibadet değilmi diyelim onların dediği gibi değil hepsi teslim olmak kabul etmek uymak yani şekil gerektirmeyen ibadetler peki ozaman insanlar başka yerlerde bu ibadetleri yapamıyorlarmıydı allah evimi onlar için temiz tut demiş acaba tavaf ne demek birde onun anlamını yazsalar şimdi demesinler bülent ersoy tavaf etmiş hani anlamı dönmek'ya nasıl anlayacakları belli olmuyorki

Konu nacikocak tarafından (22. September 2012 Saat 10:00 PM ) değiştirilmiştir.
nacikocak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nacikocak Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (23. September 2012)