Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23. September 2012, 01:18 AM   #4
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
ates demir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet Naci bey haklısınız
Hangi konuda? Yıllarca bu kadar onemli bir olgu olan Namazın kaç rekat olduğunu Kuranda bulamamama hep şaşırmıştım. Çok aradım bir yerde sadece kısaltilabileceği yazıyordu ama yine rekat sayısı yazmıyordu. Hatta rekatın tanımı bile yoktu.
Yıllarca salatı düşündüm. Ve verilen anlamı olan namazı. Demişsinizki hadisler olmasa namaz kaç rekat bunu bile bilemeyiz. Aslında dogru ana bir farkla. SALAT NAMAZ DEĞİL. Salat namazdır diyen bir babayiğit varsa lütfen bana da Ahzab 43 ve 56 yı açıklayıp Allah ve meleklerinin inananlara ve resullerine/nebilerine nasıl namaz kıldığını bir açıklasın. Naci bey kusuruma bakmayın ama siz Kuranı düşünerek okumamışsınız.
Uzun süredir bu forumlarda olmama rağmen Salat ve Namazın ne olduğu konusunu 1400 küsür yıl öncesi çöl bedevisinin anlıyacağı şekilde anlatan kimseyi "sizde dahil" görmedim. (Apaçık arapça indirildi, tercüme edilebilir anlaşılabilir, imajiner bir lisan değil) "Düşünerek okumamışım..." Ben naci bey değilim ama bende anlamadım. Bu yazıyı 04:15'te yazıyorum, düşünmeyen adamın burada işi ne.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da arapça bilenlerin, ağır hakimiyeti ezici baskınlığı ve ulaşılamazlığı hakim. Yani azcık bilgisi olanları bile bazen öyle azarlayıp bilginizle eziyorsunuz ki, sorduğuna soracağına pişman oluyor.

Bu kardeşlere Abese 1-12 hatırlatmak isterim. Allah bir amayı tersledi diye peygamberini dahi bu şekilde azarlıyabiliyor ve insanlık ibret alsın diye kutsal kitabına ayet olarak koyuyorsa, sizlere ve bizlere neler yapar varın siz düşünün. Hepimiz ayağımızı sayı ile denk alalım.

Kusura bakmayın ama bende 1400 küsür yıl öncesi çöl bedevilerinin bu kadar felsefi düşünebileceğini zannetmiyorum. Siz yıllarca aramışsınız vaktiniz varmış. Kuran vahyisi 23 yılda tamamlanmış. Her ayet üzerinde sizin namazı yıllarca aradığınız kadar düşünselerdi ortada ne islam nede müslümanlar kalırdı.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (23. September 2012)