23. September 2012, 01:22 PM
|
|
Guest
|
Alıntı:
khaos Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Naci,
Leyladan geçme faslındayım
Mevlayı bulma yollarında
Majörler tükendi
Minörlere yolculuk....
Naci kardeşim ben kimsenin safında değilim.Nasıl iyi bir kul olurum onun peşindeyim.Önyargım yok ne sana ne başkasına.Burada yapılan çalışmalar kesin doğrudur da demiyorum.Vicdanım ve aklım var.Mukayese ve muhakeme yapıyorum.Sana da katıldığım noktalar var onlarada.Hem biz kim? onlar kim?
Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)
Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz. (Hucurat Suresi, 10)
Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)
Bazen insanların bir şeyi anlatırken biraz absürd örnekler verdiği olabiliyor.En çok ta ben.Belki biraz daha dikkat edilse iyi olur.
Nasıl ibadet edileceği konusuna gelince bırakın kim nasıl ibadet ederse etsin.Kuşkusuz herşeyin en doğrusunu Allah bilir.Namaz,secde,zikir,dua tüm bunları yaparken Allah a gerçekten ulaşabildiğinizi düşünüyorsanız içinizde duygular kopup gidiyorsa ne önemi var.Allah ı anın,yüceltin,övün,ondan başkasından yardım dilemeyin ister secde ister rukü isterseniz dua edin.yeter ki yapın ve herşeyin sonunda hesaba çekileceğimizi de bilin.
Allah hepimize hidayet versin
|
Hem biz kim? onlar kim?
Sevgiler
|
|
|