2:30 - Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.
burada canlı bir varlık var konuşabiliyor...(raven)
alemlerin efendisi meleklere ne yapıp yapmayacağını soruyor ve onlarda hiç hadleri olmadığı halde gücünü bilip durdukları efendileri birşeyden anlamazmışcasına o na akıl veriyorlar "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın?"...
yetmiyor bide kendilerini var eden güce sanki kendisi ne yaptığından habersizmişcesine "Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" diyerek hatırlatmada bulunuyorlar...
burada bir canlandırma/sunum/zikr/izah yok ve konuşan muhteremler akıl şuur sahipleri, öyle mi....
Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu
Burdada iblisin formunu yalnızca Yüce Allah ın bildiği akıllı muhasebe yapan aynı zamanda seçimde yapabilen bir varlık olduğunu düşünüyorum...(raven)
aklın ortağı ve seçme hakkına sahip, form da belli...
|