Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24. September 2012, 09:39 AM   #8
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Alıntı:
aşık74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Veya, kuran muhammed elçi'nin hayata dair yazımları olduğu için ! Olabilirmi acaba arkadaşlar ? Bu sıra bu kafamı çok kurcalıyorda !
Selam aşık74 kardeşim.
Uzun bir aradan sonra seni görmek ne güzel.

Düşüncene katılmıyorum. Kur'an bir insanın ya da yaradılmışın yazamayacağı kadar mükemmel.
Bir insan ne kadar üstün zekalı,IQ'su yüksek bir dahi bile olsa Kur'an benzeri bir kitabı meydana getiremez. Ben buna inanıyorum ve mantığım da bunu kabul ediyor.

Hadi Kur'anın mucizevi özelliklerini bir kenara bıraksak bile,öyle birşey olması için Hz.Muhammed'in (O'na selam olsun) uzun yıllar bir mağarada kapanması; bu uzun yıllar boyunca doğaüstü süper zekalı varlıklarla fikir alışverişinde bulunması ve yıllar sonra da elinde bir kitapla halka kitabını tanıtması gerekirdi.

Bizim bildiğimiz, elçinin kısa ama tekrarlayan periyotlarla Hira mağarasına girip, tefekkür ettiğidir. Bu sürede o mükemmelikte bir kitap yazamaz.
Hal böyleyken Kur'an 23 yılda necm necm bir takım olaylar üzerine inmiştir.
Bu bile böyle mükemmel,dizilişinde ve manasında aheng,akıcılık olan bir kitabı elleriyle yazmasını imkansız hale geitirir. Bu arada geçen 23 yılda kitap yazacak kadar boş zamanı geçmemiş;her halukarda işkence,hakaret,boykotlar,ölüm riskleri,savaşlar ve medeniyet kurma çalışmaları olmuştur. Tabiri caizse başını kaşıyacak zamanı olmamıştır.

Selam ve saygılarımla
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Miralay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
aşık74 (26. September 2012)