Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24. September 2012, 10:18 PM   #11
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

fers
Yazdığım ayetlerde çeviri sıkıntısı varmı bilmiyorum.Saygıdeğer dost1 in bana direk gösterdiği linkten aldım.Arapça ve kuran dilini bilmiyorum.Bir kaç mealden okuyarak Kuranı anlamaya çalışıyorum.Sizin yaptığınız gibi bende okuyup yorumumu yapıyorum.
verdiğiniz örneklere baktım
nisa 65 deki yorumuma yusuf 67 ile karşılık vermişsiniz.Ben nisa 65 de Allah ın söylediğini yorumluyorum.Hatta nisa 64 e bakarsanız söylediğimin dahada anlaşılabilir olacağını göreceksiniz.Yusuf un babasının söylediği ve Allah ın söylediği yorumu siz yapın.Birde ayetleri kuranın bütünlüğü içinde indikleri zamanın şartlarına görede değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

hakka 40-44 Tamamda 40-41-42 kuranın Allah ın sözü olduğunu söylüyor.44 de peygamber bize karşı yada bizim adımıza bazı sözler uydursaydı diyor.Peygamberin Allahtan habersiz sözler uydurduğunu kim söylüyor?Benim böyle bir lafım olmadı.

Ahzab 21 için yaptığınız yorumu doğru fakat eksik buldum.Peygamberin ahlakıda güzel örnek değilmiydi.Kuran indikten sonramı peygamber güzel ahlaklı oldu.

nisa59-80, Al i imran 31 içinde aynı şeyleri düşünüyorum.

Ahzab 57, aslında bu ayetten önce yine ahzap 56 yı irdelersek sonuca çabuk varabiliriz.Burda Allah ın peygambere verdiği değeri görüyoruz.Ayetten Yüce Allah ın eğer resulu incitirseniz benide incitirsiniz manasını çıkarıyorum.Allah incitmek iki kelime ama insanların göze alamayacağı bir şey.kimse bu riske girmek istemez.Yüce Allah elbette doğrusunu bilir. bence burada insanları düşünceye sevk etmek için peygamberi incitmemeleri konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermek için söylemiş olabilir.Bakın olabilir diyorum çünkü okuyunca böyle değerlendiriyorum.
Miralay (25. September 2012)