Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25. September 2012, 09:33 AM   #214
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anlaşılan benim yorumum fers için tatminkar olamadı...(raven)

57 Şüphesiz Allah'a ve Elçisi'ne eziyet verenler; Allah onları dünyada ve âhirette dışlamıştır. Ve onlara aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır.
58 Mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara yapmadıkları bir şey sebebiyle eziyet eden kimseler de kesinlikle, artık bir iftira ve apaçık bir vebal yüklenmişlerdir."

57,58
innelleziine yu zuunallaahe ve resuulehu.../
velleziine yu zuunel mu miniine vel mu minaati bi gayri mektesebuu.../

bu ifadelerin anlamı nedir hocam, ayetleri siz alıntıladınız...

Allah nasıl incitilir, dellenir/kızar kin güder, incinir, sevinir, mutlu olur, üzülür...
bunlar arz ın mahluklarına ait özellikler, acziyetten gelir......(Fers)

olmadım sayın raven...

Peygamber insanlara sadece kendisine inen ayetleri okuyarak mı insanları müslüman olmaya ikna etti?Kendisine inen ayetleri insanlara okuduktan sonra hadi bana eyvallah diyip koyun gütmeye mi gidiyordu.Bizler burada kuranı okuyup hepimiz farklı yorumlar yaparken Allah ın peygamberi KURAN konusunu hiç mi insanlarla kritik etmedi.Hiç mi ayetleri insanlara yorumlamadı anlatmadı
...(raven)

salat ile ikna etti...
salat nedir, uzun muhabbet...

Yine ikinci sorum peygamber nasıl ibadet ederdi?...(raven)

yoksa insanları ibadetle mi ikna etti...
günlük beş vakit rükudan, secdeden sonraki hutbelerde mi, cuma hutbesinde namazdan sonra mı ikna etti...
ramazanda aç kalarak "alın görün açlık nedir anlayın, şimdide yoksullara zekat! vermeyecek misiniz" mi dedi...
Fers ayetin açıklamasını kendi düşünceme göre yaptım.Tatmin olmadınız değil, olmak istemiyorsunuzki zaten.İnandığınız şeyler idefix haline gelmiş.Bakın işte burdaki kriter bu. ben açıklayamadığım noktada Resulullah efendimizin sözlerine başvurabiliyorum.Peki siz?ondan daha iyi öğretmen bulabilecekmisiniz.(aklınızda dahil)

Sorularıma verdiğiniz cevapların tatmin derecesine gelirsek doğrusu hayal kırıklığına uğradım.

Günlük beş vakit rukudan....(fers)
Namazda oruçta gökten zembille indi demi.Araplar durduk yere element uydurdular.Söylediğiniz şeyleri pratik hayat ve tarihin akışına göre değerlendirsek bile yine yanılgınız ortaya çıkıyor.

salat ile ikna etti.. salat nedir uzun muhabbet(fers)
evet uzun uzun muhabbet ettiler .Ama bu muhabbetin ne olduğunu yazmamışsınız.Arap yarımadasının gayri safi milli hasılası konusunda muhabbet etmediler ya.
İşte biz bu yapılan muhabbetlere hadis diyoruz hocam.Peygamberimizin Allah tan aldığı emirleri en güzel şekilde anlatmasına eyleme dökmesine.
İşte bu yüzdendirki namazıda ,orucuda,zekatıda dinin gereği Allah ın emri olarak görüyoruz.

Uçuk, abuk subuk hatta sapıkça peygambere atfedilen hadisleri hepimiz görüp okuyoruz.Onların zaten Peygambere ait olmadığını saftorik elmer bile anlar.Bizim kriterimiz ise kurana ters düşmemesi akla ve mantığa, hatta bilime aykırı olmamasıdır.

Konu raven tarafından (25. September 2012 Saat 09:35 AM ) değiştirilmiştir.
raven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla