Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28. September 2012, 11:08 PM   #3
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aleyküm selam halil bey siz sorunuzda 12 km yol demişsiniz bu 12 kilometrenin kısaltmasıdır ben ise 12 yolu kim açtı demiştim o yazımda bunun düzeltmesini yaptım yinede pramid'i haklı bulmak istiyorsanız fikrinize saygı duyarım zaten bu fikre yabancıda değilim

yol sayısının 12 olduğu rivayettir bakara suresi 60. ayette allah onların herbirinin içmesi için 12 pınardan bahseder buda rivayetin doğruluğu ihtimalini kuvvetlendirir

hangi deniz olduğuna gelince hz musa ve kavmi kızıldenizi aşarak kendilerine vad'edilen topraklara kudüse gidip yerleşmişlerdir yine bu denizin kızıldeniz toprakların kudüs olduğu kuran'da belirtilmemiş sadece rivayettir
Sizden istirham ediyorum! Lütfen! Yazdığımız yazılarda "şunu tutuyor bunu tutuyor" şeklindeki önyargılarla müzakereleri kişiselleştirmekten kaçınalım. Burası takım ya da kişi tutma yeri değil. Forum kurallarına uyma koşuluyla herkes düşüncesini paylaşır ve müzekere eder.

Musa'nın (selam olsun)Kızıldenizi yarıp geçtiği ile ilgili rivayet üzerinde tefekkür edebildiniz mi? Bu denizin en dar yerinin kaç km ya da mil olduğunu biliyor musunuz? Suyun ikiye ayrıldığı yerde kuru bir yol açılabilir mi? Musa'nın (selam olsun) bebekken bırakıldığı su ile yardığı belirtilen su ya da deniz aynı mıdır? Lütfen tefekkür ederek tefekkürünüzün sonucunu bizimle paylaşır mısınız?

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.