Şimdiden yarıdmlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım bu işin sonuna sizler kadar imanından emin bir şekilde varabilirm. Giriş niteliği taşıyan ilk yazımda da belirttiğim gibi konuları farklı açılardan bakmaya çalışıcam. Burda ateizmi deizmi açıklayacak değilim. İslamı da anlatacak değilim. Veya konuları alt alta dizim bu şöyledir şu şöyledir de demiycem. Konuları kendi üzerimden işliycem kişinin din algısı kendi yaşantısıdan,düşünceleriden,fikirlerinden,duygular ından bağımsız değildir. Kişide zaman içinde bir din algısı oluşur ve bu algı bu syadığım şartlarla yakından ilişkilidir.Kişinin çocukluğundan başlayan bu süreç ömrünün sonuna dek devam eder. Böyle bir süreci bölümlere ayırıp en ince ayrıntısına kadar incelemk oldukça zor. Olaya hem insani açıdan hem psikolojik açıdan hem felesefi açıdan hem dini açıdan yaklaşmak ortaya karışık bir tablonun çıkmasına neden olacaktır. Bunun için ben kendi hayat hikayem üzerinden konuların derinlerine rahatlıkla inebilecğmi düşünüyürom. Yani burda kalkıp sizlere efendim ben şurda doğdum şurda büyüm şu oldu bu oldu onu severim bunu sevmem gibi şeyler anlatmıycam. Din ile ilgili hayatımda ne varsa onları anlatıcam. Böylece bunlar ve bunlara bağlı olan şartları daha iyi gözlemleyip inceleyebilicez sorun ve soruları daha iyi görebilicez. Olaylara tamamen objektif yaklaşıcam yani müslümanlığın veya ateizmin veya deizmin vs. lehine sonuçlanması için zorlama yazılarla yazılmış bir inceleme olmayacak tamamen sorun ve sorulara cevap bulma üzerine olacak.İnceleyeceğimiz ana konu İslam Dini ve Kutsal Kitabı Kur'an olucak. Lakin bu konuyu incelerken incilden ve hristiyanlıktan Musevilik ve tevrattan bahsetmemek olayların felesefi boyutlarına bakmamak olmaz. Yani Kuran ve İslamı inceliyoruz diye tek bir kayanaktan yararlanmıycaz İslam dinin gerek kendi emir ve yasakları olsun gerek insanlığa getirdiği sosyal hayattaki kanunlar olan şeriat olsun gerek kendi felsefesi olsun çok geniş ve kapsamlı bir dindir. Ve diğer dinlerle onların kitaplarıyla onların inançlarıyla onların felesefeleriyle bir etkileşim halindedir.Bunların birbirnden ayırmayaız. İzliyeceğim yolu iyi kötü açıklamış olduğumu düşünüyorum ve ilk konumuza geçiyorum.
|