ÇOCUK VE TANRISI
Tam olarak hatırlayamıyorum ama 8 yada 9 yaşındaydım. Evimizin arka tarafındaki taşlık araziden aldığım taşları gökyüzüne var gücümle fırlatıyordum. Napıyon lan delirdin mi diye oyun oynadığmı söylüyodum. Ama aslında amacım çok daha büyüktü. Hepiniz bilirsiniz ki bir çocuğun karşısına dünyanın en ciddi konuşmasını yapabilcek bir adamı getirin ve ona dünyanın acımasızlıklarla dolu vahşi bir orman olduğu hakkında bir konuşma yaptırın.Çocuk adam ne kadar konuşursa konuşsun dünyanın büyük bir oyun bahçesi olduğnu düşünücektir. Bu gün savaş lan ülkelerdediki küçük çocuklara bakın sanki hiçbirşey yokmuş gibi oyun oynama devam ettiklerini ve hayatı vahşi bir orman değil bir oyun bahçesi olarak algıladıklarını göreceksiniz. Veya askerliğin ona ne denli riskli ve ne kadar zor olduğnu analtın o askerliği elindeki tahta tüfekle oynadığı oyunlardan ayrı bir yana koymayacaktır. Tıpkı bu algılıyşlarda olduğu gibi bir çocuca istediğiniz tanırıyı anlatın. Zeusu, Yehovayı,Allahı Gök Tanrıyı, istediğnizi anlatın onun gözünde tanrı boyu çooook uzun çooook güçlü bakınca gözleri kamaştıran bir adam veya kadındır. Çocuğunuza istediğniz dini bilgileri verin tanrınızın sifatlarını öğretin belki o tanrının ne olduğnu ezbere söyleleyebilir ama anlayamaz. Yani çocuğnuza istediğniz tanrıyı ezberletirsiniz ama onu anlamasını sağlayamazsınız. Gelelim benim yaptığıma ben Allahın düğmesi bozulmuş insan yaratma makinesine düğme olarak kullanabilmesi için taş atıyordum. Benim kafamdaki Allah Kocaman Beyaz ve pembe tonlarında parlayan ve elinde şu çatal gibi olan savaş aleti varya ondan taşıyan bir adamdı. O yaşıma kadar edindiğim islami bilgi şunlardı Allah çok büyük ve her yerde,Son gönderdiği peygamber Hz.Muhammed,Günah işleyeni yakar,İyi iş yapanı cennete koyar ama müslümansa,bu dünyada bi canlıya zarar verirsek aynısı bize cehennemde defalarca yapılacak o yüzden hayvan ve bitkilere çok iyi davranırdım ayrıca Müslümanlar türk ve bizanslılar kafirdi. Ve bir tanede hadis vardı ''Kıyamete yakın tüm silahlar uçaklar tüfekler kılıça mızrağa oka yaya dönüşecek. İşte bu kadar bunları biliyordum. Şu ana kadar islam gayet fantastik bir din gibi gözüküyo yani en azından benim için çok eğlenceli bir dindi. Ayrıca küçük çocukların günahı olmuyordu ve ölünce direkt cennete gidiyorlardı. Tabiki herkes benimle aynı değil. Yaşadığım köy çok dindar bir köydü. Nasıl olduysa babam deist çıkmış. Şşşşş ama kimseye söylemeyin kimse bilmiyo aramızda kalıcak. Bu ailelerin çocukları benim akrabalarım. Bu çocuklar her yaz kuran kursuna yollanırdı. Ama babam bana git demezdi. Gitmede demezdi. Bende gitmek istemiyodum zaten. Aslında onların da pek gitmek istediğni söyleyemem ama gidiyorlardı işte ben onlar gelene kadar kapılarda tek başıma dolanırıdım sora gelirlerdi. Kendi aralarında garip garip konuşmalar sen şuna geçtinmi,sen şunu biliyonmu esre ötre elif ba bir anlamadığım şey gırtlaklarından garip garip sesler çıkarıyolardı. Ellerindeki kitaptan bişey okumaya çalışıyolar beceremiyolarda lem cuuu yem cccüüü ve lammm hakk. İhlastı heralde. Ara sıra benle de dalga geçerlerdi ama ben pek umursamazdım kursun önüne bisikletimle gider dondurma yerdim böylece intikamımı alırdım. Sora bi gün bende gittim kursa olum sıkılırsan çıkarsın dediler.Hocanın dolabı vardı içinde cübbe sarık falan al bunları giy dediler yeni gelen hocaya işlerde yardım eder aldım sarığı giydim cübbeyi elimde de kızılcık. Uşakları yerine oturtuyorum. Drankk kapı açıldı hoca girdi ve sorası malum MORTAL KOMBAT. Sağlam bir iki tokat yedim elimede sopa yedim. Ağladım sızladım bunlar yaptırdı dedim onlarıda dövdü.Ben gidecem diyom yok otur diyo.Neyse koydu önüme ince bi kitap oku dedi bende başladım çocuklardan duyduklarımı. Elif be te se cim ha hı dal sal lem yecüüü lem yeküüü. Ezberden okuma dedi. Oldu nakşi şeyhimiyim lan ben nerden biliyim sen oku biz dinleyelim demedim tabi.Bilmiyom hocam dedim tamam arkadaşlarını izle öğren dedi. İzledim hiç bişe öğrenemedim. Akşam oldu eve gittik dahada kuran kursuna adımımı atmadım.Öyle bilinç altımda dine karşı bir soğuma falanda olmadı. Sora böyle yapmakla ne de iyi etmişim diyorum. O kursa gidenlerin kuranla alakası yok. Hepsi ayrı teleden çalıyor. Çocukluğuna baksan zamanın gavsı bu dersin. Büyünce nolduysa birden vur patlasın çal oynasın moduna girdiler. Bende durum tam tersi oldu. En başlarda pek anlam veremiyodum bu işe e adama gidip kuzen sen niye böyle oldun diyede soramıyom. Ama sonradan anladım olayı onlar çocukluklarında bir etkiye maruz kalmışları. Tama olarak anlamını karşılamayacak ama buna YOZLAŞMIŞ İSLAM diyebiliriz. Ve bu etki ilerde çok yalnış bir yola sapmalarına neden oldu keşke biraz düşünselerdi islamı kuran kursu hocası ve babsından değilde kurandan öğrenselerdi. Eee peki yozlaşmış islamla dolup taşan bir mahallede camiye gitmeyen kuran bilmeyen tazecik hiç işlenmemiş bir beyni rahat bırakırlar mı. Ben söyliyim bırakmadılar.
Hem derslerin çok yoğun olmasından hemde sizler adına pek sıkıcı olmaması adına yazıyı burda noktalıyorum.İlk konular olduğu için biraz sıkıcı ve boş olabilir. Napalım daha 8,9 yaşında çocuğum o yaşta bildiklerim bu kadar. Biraz ilerledikten sonra asıl soru ve sorunları incelemeye başlıycam. Devamını boşkaldığım ilk anda yazıcam. Yorum ve eleştrilerinizi bekliyorum. Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum. Hatta biraz yüzsüzleşiyim Mutlaka birşeyler yazmak ve yorum yapmak zorundasınız. Benim atladığım şeyleri yazmak zorundasınız. Bu işin altından ben tek kalkamam sizde fikirlerinizi belirteceksiniz. Ben bu anlattıklarımı zaten biliyorum benim bunları yazma amacım sizlerin bana yardımcı olması onun için aklınıza en ufak bir yorum veya fikir veya eleştri veya konu ile alakalı herhangi birşey varsa yazın.
ALLAHIN SELAMI VE RAHMETİ DOĞRU YOLDA OLANIN ÜZERİNE OLSUN
ALLAHA EMANET OLUN
Konu şeyhülcebel tarafından (2. October 2012 Saat 01:37 PM ) değiştirilmiştir.
|