Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2. October 2012, 10:21 PM   #43
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
hakikat_yolcusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi sevgili pramid kardeşim,olayı basitleştirmek istiyorum daha iyi anlamak için. bizim klasil manada bildiğimiz gibi melek diye bir varlık var mı yok mu? yani insan var, hayvan var, bitki var vs vs melek diye de ayrı bir varlık var mı? onu soruyorum ben.

43.60 Eğer biz dileseydik, sizden yeryüzünde yerinize geçecek melekler yaratırdık. gibi ayetlerden ben meleklerini birer varlık olduğu manasını anlıyorum.
saygılar...

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

En iyisini Allah bilir ama ben acizane olmadığına inanıyorum. Zira kuranda olduğuna dair bir delil yok. Var olarak sunulan ayetleri iyi irdelemek lazımdır.

Arapların eski inanç kalıtıları etkisi ile dini kelimelerin tahrifi söz konusudur. Kuran gayet açıktır sadece Ruh ve kıyamet zamnı için pek az bilgi verilmiştir.
Selamun aleyküm,

Kuranda meleklerin ayrı bir varlık olarak var olduklarına ilişkin açık deliller olan ayetler vardır. Bunları daha geniş bir zamanda ayetlerle yazmaya çalışacağım.

Melek kelimesinin anlamını kaydırarak, "melek": meleke yani güç demektir, oda rabbimizin gücünün gösterilmesi anlamında kuranda yer almaktadır şeklindeki iddia tutarsız iddiadır.

Melek, ne dağlar, taşlar nede ovalar kuşlar olmayıp, onlardan tamamen ayrı varlıklar olarak kuranda geçmektedir.

Halbuki, melek, meleke anlamında da değildir. Meleke; güç, yetenek, beceri, yeti anlamında iken, melekler çeşitli isimlerde ve çeşitli suretlerde kuranda yerini almışlardır.

Melek gibi kavramları cidden iyi irdelemek gerekir. Aksi halde, dağlar, taşlar diyerek, hafife almak, meleklere iman bakımından bizleri imansızlığa kadar götürebilir.

İnşallah yakın zamanda imkan bulursam, daha kapsamlı bir yazı asacağım.

saygılarımla...
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla