Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2. October 2012, 11:56 PM   #2
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2:30 - Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.

burada canlı bir varlık var konuşabiliyor
...(raven)

alemlerin efendisi meleklere ne yapıp yapmayacağını soruyor ve onlarda hiç hadleri olmadığı halde gücünü bilip durdukları efendileri birşeyden anlamazmışcasına o na akıl veriyorlar "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın?"...
yetmiyor bide kendilerini var eden güce sanki kendisi ne yaptığından habersizmişcesine "Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" diyerek hatırlatmada bulunuyorlar...

burada bir canlandırma/sunum/zikr/izah yok ve konuşan muhteremler akıl şuur sahipleri, öyle mi....

Ve o zaman meleklere: Burdada iblisin formunu yalnızca Yüce Allah ın bildiği akıllı muhasebe yapan aynı zamanda seçimde yapabilen bir varlık olduğunu düşünüyorum...(raven)

aklın ortağı ve seçme hakkına sahip, form da belli...
Fers e sorular...

Yukarıdaki ayetler kimin sözleridir?(bunu atlama)
Alemlerin efendisi kimdir ve insanoğluna peygamberler ve ayetlerini göndermişmidir?

merak ediyorum mesela yukarıdaki ayetlerden FERS ne anlıyor..lütfen beni şaşırt
ama öyle geçiştirerek değil benim cümlelerimi tek tek yazıp yorumladığın gibi.ayetlerden ne anladığını yaz.(benim sözlerime yanıt verdiğine göre elbet seninde bir yorumun var.Bir kerede zahmet edip sen ne düşündüğünü yazda biz de eğriyi doğruyu görelim dimi)

Konu raven tarafından (3. October 2012 Saat 12:24 AM ) değiştirilmiştir.
raven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla