Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4. October 2012, 08:35 PM   #56
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

daha öncede yazdım şimdide yazıyorum.bu ayetler benim sözlerim değil. Alemlerin rabbinin sözleri. inanmıyorsan ayrı.. saygı duyarım ona göre tartışırım.Ha bu sözler Alemlerin rabbinin sözleridir diyorsan e be birader açık açık söylemiş işte neyini anlamıyorsun.
İrdelediğin sözler(ayetler) alemlerin efendisine mi aittir?????????????????
...(raven)

bakara/30
ve iz kaale rabbuke lil melaaiketi.../
neden "demişti/dediydi", neden "demiştim/dediydim" değil...
kaale innii a lemu maa laa taa lemuune.../
neden "dedi" neden "dedim" değil...

neden rab üçüncü tekil şahıs,
madem çok anlıyorsun sen söyle bakalım sayın raven, bu ayetteki ifadeler alemlerin efendisinden olmasına rağmen neden kendisinden üçüncü tekil şahıs olarak bahsettirmiş, ayette rab hakkında konuşan kim...

Soruları yine atlamışsın tamda tahmin ettiğim gibi....(raven)

etti iki, yahu ne çok seviyorsunuz benim adıma hükm vermeyi, neye dayanarak, ne atlaması...

burada bir canlandırma/sunum/zikr/izah yok ve konuşan muhteremler akıl şuur sahipleri, öyle mi...(Fers)

bu ifadenin anlamı nedir kavrayamamışsın ya da sen de yazılanlardan kopuksun, laf olsun torba dolsun...
işte anlamı; ayette konuşturulan sağda solda oturup defter tutan/rabbe kafa tutan/akıl veren destursuz varlıklar olduğunu düşünmüyorum yapılan konuşturma canlandırma/sunum/zikr /izahtır...
buna anlatım sanatı mı dersin intak mı dersin ne dersen de....

Alemlerin efendisi peygamber yada ayet göndermişmidir????????????????...(raven)

göndermedi diyorsam neyi tartışıyoruz burada brader, derdin nedir sen onu söyle..aklınsıra deist hikayesi mi yapıyorsun bana, "inanmıyorsan o ayrı" yetmemiş elli tane soru işaretini dökmüşsün oraya...

sana ne söylesem boş ama yine de kısa bir izah buyur; ne gönderdiğini, ne de göndermediğini sana ispatlayamam, yapabildiğim iman ettim demekten öteye gidemez o da yeterli...
sen ikna olsan ne olmasan ne, buyur taklanı at...
ha sen, "ben kesinlikle/tartışmasız ispatlarım brader" diyebiliyorsan Allah selamet versin yolun açık ola...

buarada numaralarını yanlış verdiğin ayetlerde de aynı şey geçerli,

bakara/31
ve alleme aademe.../
kaale enbiuunii.../

neden üçüncü tekil şahıs...

bakara/34
ve iz kulnaa lil melaaiketi.../

neden biz, kim bu diyenler...

Buradan o düşündüğünüz fantastik anlamları nasıl çıkartıyorsunuz anlamadım...(raven)

dimi yahu...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla