Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. October 2012, 12:55 AM   #60
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

işte anlamı; ayette konuşturulan sağda solda oturup defter tutan/rabbe kafa tutan/akıl veren destursuz varlıklar olduğunu düşünmüyorum yapılan konuşturma canlandırma/sunum/zikr /izahtır...
buna anlatım sanatı mı dersin intak mı dersin ne dersen de....(fers)

bu konunun derinlemesine irdelenmesi lazım.Tartışmaya farklı bir boyut getirdiniz.Anlatımın tiyatral bir şekilde yapılmasının sebebi ne olabilir?Karşımızda rasyonel olarak var olan varlıklar bulunmuyorsa Allah neden yanlış anlaşılmaya müsait (yüz milyonlarca insan sizin bakış açınızla yanlış anlamış)tiyatral bir sahne ortaya koysunki.Ayrıca ben tarihin başından beri dinin sürekliliğine inanırım.Bildiğimiz manaya yakın melek inanışlarını diğer inanç gruplarındada yokmu?(kanat,dişi,erkek tartışmalarının dışında)
Sadece meraktan soruyorum.Yaratma gücü sınırsız olan bir varlık neden sadece insan gibi kusurlu bir canlıyı yaratmakla yetinsinki.(gezegenlerden atomlardan bitkilerden bahsetmiyorum sanırım ne demek istediğimi anladınız)koskoca evrende yaratılmış bize benzer başka bir yaşam formu yokmu acaba
ayrıca konuyu ortaya ilk siz attığınızdan sizin bakış açınızdan şu üçüncü tekil şahıs veya birinci çoğul şahıs olayını öğrenmek isterim.

nerede okumuştum bilmiyorum ama şöyle diyordu.Tanrı küçük bir çocuk,yaşadığımız evren onun oyun bahçesi,bizlerde oyuncaklarıyız.

Konu raven tarafından (5. October 2012 Saat 12:57 AM ) değiştirilmiştir.
raven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
raven Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (5. October 2012)