Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Hakikat Yolcusu. .
Bir düşüncemi ilettim ki sizin samimi bir kişiliğiniz olduğunu düşünerek ve samimi bir cevap bekleyerek bir bilgi alış-verişi yapalım diye bir soru sormuş idim.
Ben sizin düşünce hayatınıza girmak istememiştim ki, karışamam ki. Hayatınız sizin, sorumlu olduğunuz belli.
Şahsınıza ait düşünce kulvarınızdan bir soru ile bilgi isteyerek faydalanmak istememe menfi tepkinizin sebebini hala anlayamıyorum.
Samimi bir cevap bekler iken, ''dehşet'' tepkinizi nasıl yorumlayayım ki.
Acaba şu yazdıklarım mı sizi rahatsız ediyor?
Okuyun, http://www.hanifler.com/showthread.p...0654#post10654. Belki bu günün /tecdid edilmiş müslümanlığı için bazı şeyler öğrenirsiniz
Benim Peygamber anlayışım, yani O'nu, sizin anlayışınız aksine ''nebi'' olarak kabul etmem mi sizi rahatsız ediyor? Vahyi aracısız alması inancım mı? İnzal mi? Ne?
O yazıdan çok şey öğreneceksiniz ve sizin dümen suyunuza, lekelemeye kalksanız dahi girmeyeceğimi anlayabileceksiniz; anlayacaksınız.
Sizden olmayanı (dikkat edin, sizin düşüncenizde olmayanı demiyorum) yok etmek için ''izi kalır'' stratejiniz artık özürlü.
Fikir değil, ayet içi tefekkürde kalıp beyan eder, beyanlarım yönündeki her ifadeyi, kimden gelirse gelsin değerlandirip en güzele (hadis'e) ulaşmaya çalışırım.
Ya siz?
Yazdıklarınız sizi fâş ediyor.
Üzüldüm.
Bir dost edinmeyi düşünmüştüm....
Saygılarımla.
Galip Yetkin
|
sayın galip yetkin,
beni sadece benim olmayan iddiların benimmiş gibi lanse edilmesi rahatsız eder, demek ne yazdığım okunmadan yorum yapılmış. tekrar ediyorum, bence meleklerin olmuş olması Yüce Allah'ın aracı kullanmaya ihitiyacı olduğu anlamına gelmez, eğer siz böyle düşünüyorsanız o sizin bileceğiniz. ama aynı mantığın peygamberler(nebi,resul neyse artık, messenger!, prophet! diyelim

) için de birileri tarafından kurulabileceğini unutmayın. biri de çıkıp size, ne yani herşeye gücü yeten rabbin niye peygambere ihtiyaç duysun ki bize ilahi mesajı ulaştırmak için diyebilir. neyse, bu sizin bileceğiniz bir şey. ayrıca bana göre, yarattıklarının çok olması benim O'nun azametini ve mülkünün genişliğini görebilmem için bir kıstas olmakta.
verdiğiniz linkteki yazıyı da okudum. ben hakikat yolcusuyum! buraya katılmamdaki amacım, benim bu yolculuğumda bana ışık tutacak, rehberlik edecek, yol gösterecek fikir yada kişilerden faydalanmaktır. yazınızdaki o 'ukala cahilleri' uyandıracak fikri derinliğe sahipseniz sizden de yardım isterim tabii, kim bilir ben de onlardan biriyimdir belki

saygılarımla...