sebebini öğrenme isteklerini engellemez...(aorskaya)
herseferinde sorduğumu yineliyorum, peki bu öğrenme isteği olan meraklı melekler! hangi cesaretle "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" diyebiliyorlar, bu sanki "Allah bişey bilmez/akıl edemez/hesabını yapmamış" vari ifadelerini dile getirmelerinin ardında bu merak mı yatıyor...
Çünkü, öğrenme isteğinde olan meleklerin, insana karşı olmaları bu nedenle de rabbimize karşı çıkmaları söz konusu değildir...(aorskaya)
yani bu ifadenize göre olay sırf meraktan ibaret, öylemi...
Sizin melek kavramının, rabbimizin gücü olduğu iddianızda...(aorskaya)
ne gücü arkadaşım nedir bu güç kuvvet muhabbeti harry potter dan bahsetmiyoruz, buna cevabı az önce verdim...
şu bildiğimiz kasırga veya deprem Allah ın gücü mü yoksa oluşturduğu sistemde yerini alan planlı ince hesaplı doğal sonuçlar mı...
kasırga rabbin kendi yönlendirdiği sisteme yerleştirdiği kendi tesbihini bilen hizmetkarlardan biridir...
nur/41
e lem tera...men fiis semaavaati vel ardı vet tayru saaffaatin.../ görmez misin.....yer gök/heryerdekiler ve sıralı uçanlar...
/42
ve lillaahi mulkus semaavaati vel ardı.../ yere göğe/heryere hakim olan Allah...
/43
e lem tera...yuzcii sehaaben...yec aluhu rukaamen....el vedka yahrucu min hılaalihii.../görmez misin...sevkedilen bulutları...kümelenen...arasından yağmur çıkan...
kullun kad alime salaatehu ve tesbiihahu.../
Allah a ait salat ve tesbih bilen yağmur bırakan bulutlar...
buradaki "sıralı uçarak yağmur bırakan bulutlar" Allah ın sisteminde tesbihini, görevini bilen hizmetkarlardır...
bunlar meleke midir veya diil midir, hem nedir şu meleke veya güç/kuvvet bana yardım edin...
|