Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12. October 2012, 03:14 PM   #3
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
MELEKLERİN SAVAŞMASI
1- Allah tıpkı bal arısına vahy ettiği bibi savaş esnasında bizlerde bulunan Melekelere emrediyor ve bu Bizim melekelerimizi güçlü kılıyor.

-Parmak uçlarının hassasiyetini ALLAH artırıyor. Attığımız zaman isabet oranlarımız artıyor yani inanmışlara sebat(nişanlarımız ve vuruşumuz tam isabet(sbt kök)).

ENFAL SURESİ'
11. Hani O [Rabbiniz], yine Kendi katından bir güven olarak bir uyku sardırıyordu. Sizi kendisiyle temizlemek, şeytânın pisliğini/zararını sizden gidermek, yüreklerinize kuvvet vermek ve ayaklarınızı sağlam durdurmak için gökten üzerinize bir su indiriyordu.
12. Ve hani, Rabbin meleklere vahyediyordu: “Şüphesiz Ben, sizinle beraberim, hadiyin inanmış kimselere sebat verin. Ben, küfretmiş kimselerin yüreğine korku salacağım, hemen boyunların üstüne vurun, onlardan tüm parmak uçlarına [eklemlerine] da!”
Bu yardım nedeni ile oku silahın mermisini vb. atan ALLAH ve öldüren yine Rabbimiz oluyor.

ENFAL SURESİ'
17. Artık, onları siz öldürmediniz, lâkin onları Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, lâkin Allah attı. Ve mü’minleri bundan güzel bir bela ile belâlandırmak [güzelce sınamak] içindi. Şüphesiz Allah, en iyi işitendir, en iyi bilendir.
18. İşte! Şüphesiz Allah, kâfirlerin tuzağını zayıflatandır.
Kafirlerin melekelerine de Allah vahy ediyor bu sefer onların parmak uçlarındaki güç gidiyor, korkuları artıyor ve boyunları üzeri hareket kabiliyetleri gidiyor.

Âl-i İmrân-123-127
Ve andolsun, sizler güçsüz iken, Allah, şükredesiniz diye size Bedir'de yardım etti. Öyleyse Allah'a takvâlı davranın. Hani sen inananlara, “Rabbinizin, indirilen/hulûl ettirilen üç bin melekle size yardım etmesi size yetmez mi?” diyordun. Eğer sabrederseniz ve takvâlı davranırsanız, evet (sizi Rabbiniz destekler). Ve eğer onlar, ansızın üzerinize gelseler, Rabbiniz size işaretlenmiş/eğiten/gönderilmiş beş bin melekle yardım eder. Ve Allah, bunu [yardımı] size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. Ve bu yardım, sırf, O [Allah], küfretmiş olan kimselerden bir kısmının kökünü kessin yahut onları perişan etsin de kaybeden kimseler olarak dönüp gitsinler diye azîz ve hakîm Allah katındandır.

2- “Melek” kavramı hakkında doğru bilgi sahibi olmayan kimseler, melekleri savaşa sokmuşlardır.
Selamlar,

Sevgili piramid kardeşim,

Sen, yukarıdaki ayetleri yorumlarken; melekleri hala soyut kavramlar olarak niteleyerek, savaşan Müslümanların bileklerinin güçlendirilmesi olarak açıklamaktasın.

Senin bu yorumuna bir şey demeden, aynı savaş olayını anlatan (ENFAL SURESİNDEN ALINTILARLA) ayetleri bir de ben yorumlayacağım ve meleklerin neler olduğunu, savaşa katılıp katılmadıklarını anlatmaya çalışacağım.

Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla…

Alıntı:
ENFAL SURESİNDEN ALINTILAR Nickli Üyeden Alıntı
9. Hani siz Rabbinizden yardım diliyordunuz da O [Rabbiniz], “Şüphesiz Ben, işte ardarda bin melekle size yardım ediyorum” diye icabet etmişti.
10. Bunu da O [Allah], sırf size bir müjde olsun ve bununla kalbleriniz yatışsın diye yapmıştı. Ve yardım ancak Allah katındandır. Şüphesiz Allah, azîz'dir, hakîm'dir.
11. Hani O [Rabbiniz], yine Kendi katından bir güven olarak bir uyku sardırıyordu. Sizi kendisiyle temizlemek, şeytânın pisliğini/zararını sizden gidermek, yüreklerinize kuvvet vermek ve ayaklarınızı sağlam durdurmak için gökten üzerinize bir su indiriyordu.
12. Ve hani, Rabbin meleklere vahyediyordu: “Şüphesiz Ben, sizinle beraberim, hadiyin inanmış kimselere sebat verin. Ben, küfretmiş kimselerin yüreğine korku salacağım, hemen boyunların üstüne vurun, onlardan tüm parmak uçlarına [eklemlerine] da!”
9.ayette, peygamberimizin (ve yanındakilerin) rabbimizden yardım istediği ve bunun üzerine rabbimizin 1000 adet melek görevlendirerek yardım ettiğini görüyoruz.

10.ayette, yardımın sebebi açıklanarak, yardımın sadece rabbimiz tarafından olduğu, (kendi becerileri, yada düşman zaafiyeti vb. söz konusu olmadığı) Allah’ın bunlara gücü ve kavrayışının yeteceğinden şüphe edilmemesi gerektiği anlatılıyor.

11. Ayette ise müminlere güven verilmesi, kuvvet kazandırılması ve şeytanın tesirini yok etmek için yağmur yağdırıldığı açıklanıyor.

12.ayette ise meleklere görev veriliyor ve kendisinin desteklediği bildiriliyor. Meleklerin görevi; müminlere sebat vermek, rabbimizin korkuttuğu inkarcılara ise boyun ve parmaklarını vurmak olmaktadır.

Şimdi, burada anlatılanlara göre, meleklerin müminlerin güçleri olduğu anlamını çıkarabilirmiyiz? Şahsen ben göremiyorum.

Bir an için müminlerin gücü olduğunu varsaydığımızda, müminlerin bu güçleri ile inkarcıların boyun ve parmaklarına isabetleri nasıl olacaktır Sorunu ortaya çıkar. Çünkü, müminler zaten diğerlerini yok etmek için en can alıcı yerlerine imkanları ölçüsünde vurmaktadırlar. O halde, melekler müminlerin şahsen güç kazandırılmaları olmayıp, ayrı bir eleman olarak savaşa dahil olup, inkarcıları vuran varlıklar olarak gözükmektedir.

Bu anlatılanlarla tatmin olmayanlar olabileceğini düşünerek diğer ayetlerle konuya devam ediyorum. Bu arada; meleklerle ilgili olarak daha önce rabbimizin gücü şeklinde özellik olduğu iddiasında iken, sonradan insanlara verilen güçlere dönüştürülmesine ek olarak, başka zaman ve yerlerde şeytanın; daha doğrusu İblis’in de melek gibi somut bir varlık olmayıp, soyut olduğu, insanların nefisleri, kötü yanları olduğu iddiası da ilginç bir şekilde cevabını bulmaktadır.

Alıntı:
48-49. Hani o, münâfıklar ve kalplerinde hastalık bulunan kimseler, “Şu adamları dinleri aldattı” dedikleri sırada, şeytân, onlara amellerini çekici göstermiş ve onlara, “Bugün sizi insanlardan bozguna uğratacak kimse yoktur ve ben de sizin yardımcınızım” demişti. Sonra da, ne zaman ki, iki topluluk birbirini görür oldu, o, iki topuğu üstünde geri döndü ve, “Şüphesiz ben sizden uzağım. Şüphesiz ben, sizin görmediğinizi görmekteyim, şüphesiz ben, Allah'tan korkmaktayım” dedi. Ve Allah, sonuçlandırması/cezalandırması pek şiddetli olandır. Ve her kim Allah'a tevekkül ederse bilsin ki, şüphesiz Allah, azîz'dir, hakîm'dir.
Burada dikkat edilirse İblis, insanların yanında ancak iki ordu birbirini görünceye kadar kalabilen, insanların göremediklerini görebilen (yada tahmin edebilen) ve Allah’tan korkan ve topukları üzerinde geri dönen bir yaratık olarak karşımıza çıkmaktadır.

İblis gerçekten insanın kötü yanı, yada nefsi vb. soyut şeylerden olsaydı, bütün bunları yapamazdı herhalde değilmi?

Şimdi melekler konumuza devam edelim:

Alıntı:
50-51. Ve sen, melekler o kâfirlerin yüzlerine ve sırtlarına vurarak, “Tadın bakalım kızgın ateşin azabını! İşte bu, sizin kendi ellerinizle meydana getirdiğiniz şeyler sebebiyledir. Ve şüphesiz Allah, kullara hiçbir şekilde zulmeden biri değildir” diye onları vefat ettirirken bir görseydin.
Eğer melekler, insanların gücü ise kafirlerin yüzlerine ve sırtlarına vurarak bu sözleri söyleyemezlerdi değilmi? O halde melekler, insanların kendilerine verilen güçlerde olamamakta yani, bunları söyleyen ayrı birer yaratık olmaktadırlar değilmi…

Hala tereddütlermi var, devam edelim bakalım:

Alıntı:
65. Ey Nebi! Mü’minleri savaşa teşvik et. Eğer sizden sabırlı yirmi (kişi) olursa ikiyüze gâlip gelirler. Ve eğer sizden yüz olursa, şüphesiz bunlar, anlayışsız bir toplum olduklarından dolayı, şu küfretmiş olan kişilerden bin kişiyi yenerler.
Burada dikkat edilirse sabırlı olmak kaydıyla müminlerden bir kişi 10 inkarcıyı yenebilmektedir.

Alıntı:
66. Şimdi Allah, sizden hafifletti ve sizde şüphesiz bir zaaf olduğunu bildi. O hâlde sizden sabırlı yüz kişi olursa ikiyüzü yenerler. Ve sizden bin olursa Allah'ın izniyle ikibini yenerler. Ve Allah sabredenlerle beraberdir.
Burada da, 1 e 10 kuvvette olan sabırlı müminlere yardım meleklerle geldiğinden yükleri hafifletiliyor ve 1 müminden 2 kafiri yenmesi mümkün kılınıyor.

Halbuki, melekler ayrı yaratıklar olmayıp, müminlerin ellerindeki gücün artırılması şeklinde olsaydı, müminler 1 karşı 10 dan 1 karşı 2ye düşmek yerine 1 e karşı 10 un üstüne çıkmaları gerekirdi.

Demekki, melekler rabbimizin yada müminlerin gücü şeklinde bir özellik olmayıp, bizler tanımlayamasakta ayrı birer yaratıklardır.

İblis ve melek yapılarında inşallah yeterli cevap olacaktır.

Saygılarımla…
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (12. October 2012 Saat 08:53 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (13. October 2012)