Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı
sevgili "aorskaya"
"Bu, beşer bizim kendi canımızdan çok sevmemiz gereken ve rabbin elçilik görevi verdiği bir kimsedir. "
söyleminiz ile pramidin söylediği ayrıma net olarak düşüyorsunuz.
neden isa'yı da canımızdan çok sevmiyoruz...
neden musa'yı da canımızdan çok sevmiyoruz...
"Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.”
bu ayet tanıdık geldi mi?
|
Sevgili bart kardeşim,
Aslında, bu konuyu da açıklama imkanı veren eleştirniz için teşekkür ederim.
Ancak, bu eleştiriniz benim aksini düşündüğüm savınız nedeniyle yazıldığından benim için doğru olmamaktadır.
Yukarıya alıntıladığınız ayet gereği, müslüman biri olarak benim de her yerde dillendirdiğim; "peygamberlerimiz arasında ayrım yapılmadan, onların hepsine hakettiği değeri vererek, saygınlıklarını kabul ederek, iman etmemiz gerektiğidir.
Piramid kardeşimle, sadece Son peygamberimiz üzerinden tartışmalar sürdüğünden, onun üzerinden cevaplarım olmuştur.
Ama, yazınız üzerine tüm kardeşlerime, yazınızdaki notların hepsinin doğru kabul edilmesi gerektiğini düşündüğümü ve kabul ettiğimi bir kez daha bildiriyorum.
selamlar,
aorskaya