Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. October 2012, 03:11 PM   #1
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

Alıntı:
Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım. Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti. (HİCR 28-29.ayetler)
Anlatımdaki, zaman kavramını doğru algılarsak, bir daha melek ve iblis'in daha önceden yaratılan ve insandan ayrı birer yaratık olduklarını sanırım unutmayız.
sad/71
iz kaale rabbuke lil melaaiketi innii haalikun beşeren min tiinin.../ rabbin meleklere "ben tinden bir beşer halk edenim" demişti...
hicr/28,29,30
ve iz kaale rabbuke lil melaaiketi innii haalikun beşeren min salsaalin .../ rabbin meleklere "ben salsalden bir beşer halk edenim" demişti...
fe izaa sevveytuhu ve nefahtu fiihi min ruuhii fekauu lehu saacidiin.../ düzenlendiği ve bilgilendirildiğinde hemen ona secde edenler olacaklar...
ve secedel melaaiketu kulluhum ecmauune.../ sonra meleklerin hepsi topluca secdede...

rab, ben beşer halk edenim diyor, o beşer düzenlenip bilgilendirildiğinde melekler secdede olacacaklar, son ayette daha beşerin yaratıldığı bile müjdelenmeden hepsi secdede, neden...

beşer daha yaratılmadıysa/yaratılacaksa ayet 30 daki melekler neden hemen secdede, arada beşerin halk edildiğini müjdeleyen ve göremediğimiz ayeti mi var......
burada sergilenen olayların oluşması beş dakikalık işler midir, meleklerin daha önce veya ne kadar zaman önce halk edildiğini ifade eden ifade hangisi, bilgilenmek isterim...

buradaki zaman kavramlarını doğru algıladığınızdan emin misiniz....
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla