Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. October 2012, 09:25 PM   #5
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sad/71
iz kaale rabbuke lil melaaiketi innii haalikun beşeren min tiinin.../ rabbin meleklere "ben tinden bir beşer halk edenim" demişti...
hicr/28,29,30
ve iz kaale rabbuke lil melaaiketi innii haalikun beşeren min salsaalin .../ rabbin meleklere "ben salsalden bir beşer halk edenim" demişti...
fe izaa sevveytuhu ve nefahtu fiihi min ruuhii fekauu lehu saacidiin.../ düzenlendiği ve bilgilendirildiğinde hemen ona secde edenler olacaklar...
ve secedel melaaiketu kulluhum ecmauune.../ sonra meleklerin hepsi topluca secdede...

rab, ben beşer halk edenim diyor, o beşer düzenlenip bilgilendirildiğinde melekler secdede olacacaklar, son ayette daha beşerin yaratıldığı bile müjdelenmeden hepsi secdede, neden...

beşer daha yaratılmadıysa/yaratılacaksa ayet 30 daki melekler neden hemen secdede, arada beşerin halk edildiğini müjdeleyen ve göremediğimiz ayeti mi var......
burada sergilenen olayların oluşması beş dakikalık işler midir, meleklerin daha önce veya ne kadar zaman önce halk edildiğini ifade eden ifade hangisi, bilgilenmek isterim...

buradaki zaman kavramlarını doğru algıladığınızdan emin misiniz....
Selamlar,

Sevgili kardeşim, bu ayetlerdeki anlatımlarda, "meleklerin ayrı yaratıklar olmadığı" şeklindeki görüşünüzü desteklemez.

hicr 28-29. ayetlerde "meleklerin ayrı bir varlık olduklarını" hiç bir şüpheye yer bırakmadan görmek mümkündür.

Siz, bu ayetleri okumanıza rağmen, nasıl oluyorda insan yaratılmadan meleklerin secde ettiklerini söyleyebiliyorsunuz, buna zorlasam bile ben yapamıyorum şahsen...

Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım. Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti. (HİCR 28-29.ayetler)

Hadi ilk ayette "yaratacağım" ifadesini yarattım olarak çevirdin diyelim. Ama ikinci ayete biraz daha dikkat edersen, "Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” ifadesini görürsün. RUHUN ÜFLENMESİ VE SECDE EDİLMESİ GELECEK ZAMANDA OLMAKTADIR.

Yukarıya alıntıladığın ayetleri, devrik cümle şeklinde değilde, olumlu cümle şeklinde yazarsan, daha iyi göreceğini düşünüyorum.

Ancak; hala eski görüşünüzü bu ayetlere destekletmeye çalışıyorsanız, bu çok zorlama olsa bile mümkün olmayacağından, daha fazla yazmaya gerek varmı diye düşünmek istiyorum...

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (13. October 2012 Saat 09:40 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla