Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14. October 2012, 10:01 AM   #7
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çalıştın ne demek hocam halikun/halk edenim/halk ediciyim...
Selamlar,
Burada ne demek istediğini anlamadım. Yazılarımda; size, "çalıştın" diyen bir ifadem olmadığından bunu bana neden sorduğunuzu bilemiyorum.

Alıntı:
ruh üflemek, dezenlemek ne demek, onu bi açıkla...Allah ne diye önce yaratacağını sonra düzenleyeceğini en sonda ruh üfleyeceğini söylüyor, onun bir tek ol demesiyle herşey yerli yerinde en mükemmel şekliyle olmaz mı, fırında ekmek pişiren ustanın tarifinle eş mi tuttunuz yorumlarınızda...
Rabbimizin kendi söylediği bir söz değilmidir, "ruhumdan üflediğim zaman..." kısmı. Bu ayetlerde yoktu da ben mi yorumlarımda yazdım. Bu nasıl bir ayet okumadır, nasıl bir anlamadır? Rabimizin sözlerine bile, dikkat etmeden sanki benim ortaya attığım bir iddia gibi algılamanıza sebep nedir bunu düşünün lütfen.

Rabbimizin anlatımına, benim anlatımım zannıyla "fırıncı" nitelemesini yöneltmeden önce, onu anlamaya çalışın. Siz, hala aklınızdaki melek, cin, şeytan, iblis ve yaratılma kabulünüzü, ayetlere de destekletmeye çalıştığınız için, ayetleri düzgün anlamadığınızı görün.

Ayetler bize değil, biz ayetlere uymak zorundayız. Bir anlayış söz konusu olacaksa; ayetler bizi değil, biz onları doğru anlamak zorunda olmalıyız.

Söz, rabbimizin sözü olduğundan, başkaca açıklamaya aslında gerek yoktur.

Ama, ben yine de bir açıklama getirmeye çalışayım.

Bir şeyin en mükemmel şekilde yaratılması, tabiki rabbimizin ol demesiyle hemen olmaktadır. Ancak, biz insanların mükemmel biçime ulaşmayı anlayabilmesi için zaman kavramına ihtiyacı olduğundan, anlatımda zaman yer almaktadır.

İnsanın yaratılması, şekil verilmesi, ruhun üflenmesi rabbimiz için zaman söz konusu olmadan gerçekleştirilirken, bizler bu hemen oluşumu zamandan bağımsız anlayamayız. En kısa da olsa, bunun için bir zaman gerektiğini biliriz.

Alıntı:
yaratacağım ve yarattıktan sonra üflememi bekleyin ise 30. ayetteki topluca secde etmiş vaziyette olan melekler ne diye erken davrandılar öncesinde işin bitirildiğine/beşerin halk edildiğine dair ifade nerede, beş dakikada olup bitmiş misali midir bu olaylar
...

ve secedel melaaiketu kulluhum ecmauune.../ sonra meleklerin hepsi topluca secdede...
Ayetleri birbirinden kopuk anlamaya devam ettikçe işin içinden çıkamamanız, çok basit bir anlatımı bile anlatımı topluca değerlendirmemeniz yüzünden normal olmaktadır.

Bir önceki ayette; "...ruhumdan üflediğim zaman, secde edeceksiniz..." deniyorsa, bir sonraki ayettede meleklerin secde ettikleri belirtiliyorsa, iki ayeti birlikte ele aldığımızda, "melekler secde etmişlerse, demekki ruha da üflenmiş olmalıdır" diye sonuç çıkarmak çokmu zordur? Bunu düşünemediğinizi görmek yerine, ayetlerdeki rabbimizin anlatımını mı kusurlu bulacaksınız?

Şimdi yeniden, bir kez daha ayetlerin hepsini bir arada, konu bütünlüğünü bozmadan okuyarak anlamaya çalışırsanız, insanın yaratıldığını, sonra ruhun üflendiğini, yani can verildiğini, daha sonra da meleklerin secde ettiğini görürsünüz.

Alıntı:
sen ne düşünürsen düşün, senin meleklerin kanatlanıp uçsun, sağdan soldan gizlice sokulsun....
Allah hikayelerle uğraşmaz, bu evreni dede korkut masallarıyla oluşturmadı, harry potter lar yok...
İşte, şartlanmaların sizi getirdiği durumu özetleyen sözler. Senin kafandaki melek olgusu değişmeyecekse, ne diye bu kadar zamandır tartışıyorsun be kardeşim. "Ben böyle kabul ediyorum, görüşümde değişmeyecektir" desen de kendini yormasan olmazmı?

AYrıca; Melekler, sağdan soldan gizlice değil, İblis şeytanı önden, arkadan, sağdan, soldan sinsice sokulmaktadır.

Sen, Allah'ın ayetteki sözlerini bile tam kavramadan, onları benim yorumum gibi anlamaya devam edersen, o sözleri kabul etmen zorlaşır, o zamanda o sözleri rabbimize yakıştırmadığın için ayetteki bu sözler için bana "dede korkut masalları, yada harry potter" hikayeleri anlatırsın.

Kafandaki kavramlar değişmezse, değişmeyecekse yazmamıza gerek yoktur. En doğruları kendinizin kabul edip, başkalarının anlatımını ise masal olarak anlamaya devam edecekseniz, buyurun kardeşim, devam edin, sonuçta herkes kendi seçimlerinden sorumlu olacaktır.

selamlar
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla