Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14. October 2012, 10:30 AM   #10
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

selam

Alıntı:
Hadi ilk ayette "yaratacağım" ifadesini yarattım olarak çevirdin diyelim.
benim yorumumda "yarattım" diye bir ifade yok..."halk edenim"...

Alıntı:
Burada ne demek istediğini anlamadım. Yazılarımda; size, "çalıştın" diyen bir ifadem olmadığından bunu bana neden sorduğunuzu bilemiyorum.
Alıntı:
hala eski görüşünüzü bu ayetlere destekletmeye çalışıyorsanız
bu ifade senin...

Alıntı:
İşte, şartlanmaların sizi getirdiği durumu özetleyen sözler. Senin kafandaki melek olgusu değişmeyecekse, ne diye bu kadar zamandır tartışıyorsun be kardeşim. "Ben böyle kabul ediyorum, görüşümde değişmeyecektir" desen de kendini yormasan olmazmı?
Sen, Allah'ın ayetteki sözlerini bile tam kavramadan, onları benim yorumum gibi anlamaya devam edersen, o sözleri kabul etmen zorlaşır, o zamanda o sözleri rabbimize yakıştırmadığın için ayetteki bu sözler için bana "dede korkut masalları, yada harry potter" hikayeleri anlatırsın.

Kafandaki kavramlar değişmezse, değişmeyecekse yazmamıza gerek yoktur. En doğruları kendinizin kabul edip, başkalarının anlatımını ise masal olarak anlamaya devam edecekseniz, buyurun kardeşim, devam edin, sonuçta herkes kendi seçimlerinden sorumlu olacaktır.
bende aynı şeyi düşünüyorum...
sizin inancınızda ki rab, kendi yarattıklarınla oturur muhabbet eder, onlar kendisine akıl verir, posta koyar, "senin kullarını şu vakte kadar şaşırtacam yoldan çıkaracam var mısın iddiaya" der misali diyaloglara girer...
ve bunların hepsi birer canlandırma, anlatım sanatı ifadelendirme olamaz hepsi yaşanmış bitmiş gerçek....

Alıntı:
AYrıca; Melekler, sağdan soldan gizlice değil, İblis şeytanı önden, arkadan, sağdan, soldan sinsice sokulmaktadır.
sizin kur an dan kopuksunuz, bu ifadeyi destekleyecek bir ayet gösterirseniz memnun olurum...

fikirlerinize karşı çıkmak adına karşılık vermiyorum, sadece bana uygun gelmeyen yorumlarınıza katılmıyorum, niyet atışmak değil tartışmak fikir alışverişi yapmak(ben öyle düşünüyorum), istem dışı iddialaşma şekline dönmesi doğaldır...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla