Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14. October 2012, 08:04 PM   #10
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

selam

Alıntı:
Rabbimiz, bir taraftan "ey insanlar, ben kuranı hepinizin kolayca anlayacağı şekilde ve eksiksiz indirdim" diyecek, diğer taraftanda, kıssaları okuduğunda onları gerçek kabul edecek insana, "dur bakalım, onlar gerçek değil ama, olabilecek durumlardır, ben de size ihtimaller anlatıyorum" anlamında tiyatro yapacak öylemi?
yazılanlardan kopuk olduğunuzu, okumadığınız ya da okuduğunuzu anlamadığınızı düşünüyorum...

Alıntı:
bu dialoglarda geçen ifadeleri tıpkı diğer örneklerdekine benzer şekilde "ayetlerin, kitabın ve cehennemin konuşması" gibi "canlandırma/anlatım tekniği/kendi indiği zamandaki arap kültürünün, edebiyatının tarzına uygun ifade şekli" olarak algılamadıkça anlatımın kişilerin beyninde oluşan hali "fırıncının ekmek pişirme aşamalarından" öteye geçmez....
indiği dönemde şahitli muhatablarına en iyi şekilde ifade eden olarak tasarlanmış olmalı, olması gereken bu....
sizin,benim,günümüzün anlamamasının/anlamakta zorlanmasının sebebi bu, gayet doğal...

bizler şahitli muhatablar değiliz, o zamanki araplar değiliz, onların deyimlerinden, atasözlerinden, kültüründen dillerinden, yaşam tarzlarından, neyi nasıl anladıklarından haberdar değiliz ki buna günümüzün arapları da dahil...

siz cehennemin, ayetlerin, kitabın vs...konuşabileceğini düşünüyorsanız eyvallah, sizin için kur an açık ve net/mübin ne mutlu size...

üzgünüm ben o kapasitede değilim, olmak isterdim ama değilim...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla