Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı
iki ayeti birlikte ele aldığımızda, "melekler secde etmişlerse, demekki ruha da üflenmiş olmalıdır" diye sonuç çıkarmak çokmu zordur? Bunu düşünemediğinizi görmek yerine, ayetlerdeki rabbimizin anlatımını mı kusurlu bulacaksınız?
|
ne demek bu, "ben belirtmedim ama sizde anlayıverin o kadarını aklı boşuna vermedim" mi, böyle mi işliyor mantık...
|
Selamlar,
Basit bir okuma parçasını okumuş olsan, sanırım iki cümleden bu söylediklerimi kolaylıkla anlardın. Ama, konu melek, cin, şeytan, iblis olunca ve kafandakini destekleyen anlatım olmayınca anlamamak gerekiyor herhalde!
Sevgili kardeşim, bir önceki ayette, "ruha üflediğim zaman secde edin" denip, sonraki ayette "secde ettiler/edildi" diye devam edilince, size göre gerçekten rabbimiz bunu belirtmemiş mi oluyor? Cidden kafandaki kabulden ayrı okursan, gerçekten belirtilmemiş sonucunumu bulursun?
Örneğin;
1- Ali, ödevini bitirince çizgi film izleyeceksin.
2- Ali, çizgi filmi izledi.
Şimdi bu iki cümleyi okuduktan sonra,
a- Ali'nin ödevini bitirmeden, hemen çizgi film izlediğinimi anlamalıyız?
b- Burada çizgi filmin izlenmesi için ödevin bitirirlmesi gerektiği belirtilmemişmidir?
c- Çizgi film izlenmişse; bu iki cümleden Alinin ödevini bitirmiş olduğunu başka kardeşlerimizden de anlayamayanlar varmıdır?
selamlar,
aorskaya