Alıntı:
Bu kısımda sözleriniz, yukarıda rabbimizin şaşırttığı görüşünüzle çelişmektedir. Aslında, burada söyledikleriniz doğru olmaktadır.
Çünkü, gerçekten de önce rabbimiz, insanların bir kısmını şaşırtmıyor, aksine onların şaşmaları, doğru yoldan ayrılmaları ve bunu da devam ettirmeleri istekleri üzerine, onları oranın dönülmez haline gelmesi için daha çekici imkanlar sunmuştur.
Dağların kuranı reddedip, insanın kabul etmesi ise kısaca anlatılamayacak uzunlukta ve öneme sahip olması nedeniyle burada değinmeyeceğim.
selamlar...
aorskaya
|

aors beni kısır tartışmalarının içine çekme dostum.
Gerçekten amacının müzakere olduğunu sanmıyorum. Allah yanlış yolda olana hidayetini esirgemesin.
Alıntı:
Dağların kuranı reddedip, insanın kabul etmesi ise kısaca anlatılamayacak uzunlukta ve öneme sahip olması nedeniyle burada değinmeyeceğim.
|
değinme bakalım
ama dikkatli BAK! dağlar burada konuşmuş bak... tıpkı diğer melekler gibi... dağlar taşlar emaneti redetmiş, tıpkı insana secde etmeyi reddeden iblis gibi, ve tıpkı yaradılacak ademe şaşan melekler gibi. Sakın oradaki melekler de dağlar taşlar gibi cansız varlıklar olup da Allahın Kuranı indirirken kullandığı şiirsel deyimsel uslubun bir parçası olmasın?
ALlah hidayet vermedikçe kimse kimseye birşey açıklayamaz. buna da resmen şehit oldum...