Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28. October 2012, 10:11 PM   #62
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2- Kehf 23
Hiçbir şey için "Bunu yarın yapacağım" deme.

1-bu ayetin inişini araştır, cevabın orada. 2- Peygamber aylarca ayet beklemiştir, Sözde ertesi gün yahudilere kehf suresini açıklayacaktı, ama ayet gelmeyince hiçbirşey açıklayamadı. 3- O kendi kafasına göre de din kuralı koymadı, eğer böyle yapsaydı onu Allah can damarından yakalardı !!!

aors ben seni bu konuları biliyor zannediyordum.
Şaşırdım açıkcası.
1-bu ayetin inişini araştır,
Bu ayetin inişini neden araştırayım? Ayrıca sen neden araştırma gereği duydun? Şimdi de nuzül sebepleri olmadan ayetleri kurandan anlayamayacağınımı söyleyeceksin yoksa?

Oysa, bu ayetin iniş sebebini bilmeye zaman ayıracağına bir sonraki ayeti de bunun devamı olarak okuyup birlikte değerlendirseydin, "hiç kimsenin, yarın garantisi olmadığını ve bu nedenle ancak rabbimizin izni dahilinde .... yapacağım denmesi gerektiğini görmek gerekir.

2- Peygamber aylarca ayet beklemiştir,

Peygamberin aylarca ayet beklediğini kuranın neresinden gördün? Ben göremedim de! Lütfen bunu belirten ayeti yazabilirmisin? Bununla ilgili ayet yazamayacağına göre, rivayetlere dayanarak bunu ileri sürdüğünü gör.

Ancak, ben rivayetlerin delil olma özelliği taşıdığını kabul etmiyorum, bu nedenle de rivayetlere göre konuşmam.

Bunu da senin bildiğini sanıyordum, ama tam anlaşılmamış galiba!

3- O kendi kafasına göre de din kuralı koymadı,

Evet, burada aksini iddia eden olmadıki, en azından ben iddia etmedim. Bunu neden yazdınki?
selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla