Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı
182 yi yazdım zaten brader, yazılardan sürekli kopuksun, aynen devam...
|
Yazdığını biliyorum. Bakara 182 den devamla 183 e geçseydin diye yazmıştım. Bu kopukluk değildir değilmi?
Alıntı:
yaa eyyuhelleziine aamenuu kutibe aleykumus sıyaamu.../
bak kardeş gene bilip etmeden laf olsun diye konuşuyorsun, konu 182 de bitmiş yeni konuya tekrar "yaa eyyuhelleziine aamenuu" bu ifadeyle girilmiş...
gene anlamadın di mi...
|
Madem ""yaa eyyuhelleziine aamenuu" denilerek yeni konuya girildiğini biliyorsun, o halde neden bakara 178 deki; ""yaa eyyuhelleziine aamenuu" deyimiyle yeni konuya girildiğini anlamak istemiyorsun?
O halde en son bakara 177 de önceki konu bitirilip, 178 de kısas konusuna geçildiğini anlamıyormusun, anlamakmı istemiyorsun?
Alıntı:
hem oruçta ne ola, o nereden çıktı, devamındaki ayette oruç mu var...
|
Bakara 183 e bakmamışsın hala! Hiç değilse, bu kardeşin neden ayetlere 183 ile devam edip, oruçla ilgilendirseydin diye neden dediğini anlamak için baksaydın bari!
Şimdi, ayetlerden kopuk olma iddiasının sana döneceğini görebiliyormusun?
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara-183)
Baksaydın, devamında oruç anlatımını görecektin ve devamındaki ayette oruçmu var diye sormayacaktın.
Bakara 183 le bu defa da anlatım oruca getirilmiştir.
selamlar...
aorskaya
Not: kısasla ilgili olduğundan orada cevaplanması ricasıyla kısas başlığına ayrıca taşınmıştır.