Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29. October 2012, 02:44 PM   #54
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

seninle anlaşmayı bi kenara bıraktım , fikir alışverişi dahi yapılmaz...

Alıntı:
bakara/178
yaa eyyuhelleziine aamenuu kutibe aleykumul kısaasu fiil katlaa../ rabbin sistemini kabullenmişlere öldürülenler hakkında kısas yazıldı/hükm rabden geldi...
el hurru bil hurri vel abdu bil abdi vel unsaa bil unsaa.../ hür ile hür, abd ile abd, ünsa ile ünsa...
fe men ufiye lehu min ahiihi../ kişi için, kardeşinden gelen haktan vazgeçme...
bakara/179
ve lekum fiil kısaası hayaatun.../ hükmedilen kısas muhatablara hayat...
bakara/180
kutibe aleykum, izaa hadara ehadekumul mevtu in tereke hayraa.../ onlara getirilen, onlardan birine ölüm geldiğini sezdiği anda mal bırakma durumu..
bakara/181
fe men beddelehu ba de maa semiahu.../ onu işittikten sonra değiştiren..../gelen hükmü işittiler, değiştirilemez...
bakara/182
min muusın.../ vasiyet...

ifadelerdeki konu, mal/mal bırakma/vasiyet
...
"ifadelerdeki konu, mal/mal bırakma/vasiyet" burada demek istenilen şu ki, bakara 178 den 182 ye kadar bahsi geçen konu, "mal/mal bırakma/vasiyet" ama tarafından anlaşılmadığına emin olduğum için birde şöyle izah edeyim,

bu ifadeyi 178 den 182 ye kadarki ifadeler için kullandığım "gecenin zifirinde parlayan dolunay" gibi orada duruyorken hala

Alıntı:
O halde en son bakara 177 de önceki konu bitirilip, 178 de kısas konusuna geçildiğini anlamıyormusun, anlamakmı istemiyorsun?
bunu diyebildiğin için seni tebrik!!! ediyorum...

sen yorumunu koyuyorsun(gerçi sen kendi fikrini şaşmaz hükm olarak gördüğünü zannetsende) ben de kendi yorumumu ortaya koyuyorum ve işin doğrusunu bilen öğüdün sahibidir diyorum...

diğer başlıklardaki yorumlarına sana cevap verme adına uğraşmak nafile/beyhude/boşa kürek çekme/boş muhabbet olacağını düşünmekteyim, kendine iyi bak brader...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla