Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı
seninle anlaşmayı bi kenara bıraktım , fikir alışverişi dahi yapılmaz...
"ifadelerdeki konu, mal/mal bırakma/vasiyet" burada demek istenilen şu ki, bakara 178 den 182 ye kadar bahsi geçen konu, "mal/mal bırakma/vasiyet" ama tarafından anlaşılmadığına emin olduğum için birde şöyle izah edeyim,
bu ifadeyi 178 den 182 ye kadarki ifadeler için kullandığım "gecenin zifirinde parlayan dolunay" gibi orada duruyorken hala
bunu diyebildiğin için seni tebrik!!! ediyorum...
sen yorumunu koyuyorsun(gerçi sen kendi fikrini şaşmaz hükm olarak gördüğünü zannetsende) ben de kendi yorumumu ortaya koyuyorum ve işin doğrusunu bilen öğüdün sahibidir diyorum...
diğer başlıklardaki yorumlarına sana cevap verme adına uğraşmak nafile/beyhude/boşa kürek çekme/boş muhabbet olacağını düşünmekteyim, kendine iyi bak brader...
|
"yaa eyyuhelleziine aamenuu" denilerek başka konulara geçildiğini söyleyen sana, bakara 178 de ve bakara 183 de de aynı hitap vardır. O halde buralarda da konu değişmekte iken, neden bakara 178 i eski ayetlerin devamı olarak vasiyetle ilgilendiriyor, kısas gibi önemli bir müessesenin anlamını kaydırıyorsun diye uyarmak istemiştim.
Ama, kafasındaki sabitlerden kurtulmayıp, sahip çıkmak adına bunları cevaplandırmayan sana "brader" şeklindeki hangi dilde olduğu belli olmayan nitelemene kardeş demek istediğini düşünerek son sorularımı sormak istiyorum.
Sana göre;
1- İslamda bir katile ceza bellimidir? Belliyse bu ceza nedir?
2- İslamdaki ceza yerine, zamanımızda özellikle medeniyet beşiği olarak görülen batının ve örnek alan bizim gibi ülkelerin cezalandırmaları dahamı adildir? Niçin?
selamlar,
aorskaya