Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı
brader araya sokuşturma kelimelerle ifadelerimi yönlendirmeler yaparak benle fikir paylaşımı yapamassın, niyetin bilgi alışverişi olmadığı için senle yazışmak istemiyorum, ifadelerimi doğru ve tam olarak alıntılıyarak eleştirecek/üzerine yorum yapacaksan eyvallah yok bu şekilde gideceksen bi zahmet uzak elleme...
|
Söylemediğin hangi sözü söylemişsin gibi yazdım da bunları konuşuyorsun?
Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı
ve aatel maale alaa hubbihii zevil kurbaa vel yetaamaa vel mesaakiine vebnes sebiili, ves saailiine ve fiir rıkaabi.../
malına sevgi duyan ama ihtiyaç sahibi olarak görülenlere ondan verenler...
ifade ortada "malına sevgi duysan dahi ondan ihtiyaç sahiplerine veriyorsan" ayetin "el birre" kısmına dahilsin, bu ayet mal ile ilgili değil midir, öncesinde ve devamında
ki ifadeler onu mal konusundan soyutlar mı/mal dan ibaret değildir diye mal dan uzak mıdır, ne diye işin içine "sadece" sokuşturarak kendine yontuyorsun...
|
Bir müminin olması gereken özelliklerinden sadece birisini ele alıp, bu ayet de maldan bahsediliyor, dolayısıyla bakara 178 deki kısas da vasiyet, yani mal bırakma ile ilgilidir diye söyleyebilen sen, ayetlerin anlamlarını kaydırdığını hala göremeyip,
"bu ayet mal ile ilgili değil midir, öncesinde ve devamında
ki ifadeler onu mal konusundan soyutlar mı/mal dan ibaret değildir diye mal dan uzak mıdır, ne diye işin içine "sadece" sokuşturarak kendine yontuyorsun..."
diye nasıl sorabiliyorsun?
Evet kardeşim, bir kez daha söylüyorum. Çok önem verdiği maldan infakta bulunma özelliğ anlatılsa bile bu ayet malla ilgili değildir. Bu ayet bütünüyle mümin ile ilgilidir, mümini anlatır.
Bakara 177. ayette müminlerin diğer özellikleri de anlatılıyor.
Hala aynı görüşünü sürdüreceksen, o zaman; "neden malla ilgili kısmı alıyor ve kısası da malla ilgilendiriyorsun, ayette örneğin salat da geçmektedir, o halde ayet salattan bahsediyor, kısas da salatla, yani eğitim, öğretim ile ilgilidir diye neden demiyorsun?" diye soruyorum.
selamlar,
aorskaya