Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4. November 2012, 12:05 AM   #123
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her insanda vardır iblis. Benimki ben ölünce ölür, ama kalanlarınki devam eder.

anlaman için bir Örnek: Beyin bedava...
Beyin ben ölünce ölüyor mu? ama ben öldükten sonra insanların hala beyinleri var? hani ben ölünce beyin ölüyorsa neden diğer insanlarda var...
Belki yardımcı olur.
Sen hala, kibir kokan yazılarınla, bir kardeş olarak uyarıları dikkate almadan ukala yazılara devam et bakalım. Ama, rabbimizin her şeyi gördüğünü, ona gizli kalmadığını ve düştüğün durumu bir kez daha hatırlatayım.

Önce" beyin bedava" demişsinde,hiç bir şeyin bedava, yani karşılıksız olmayacağını bile düşünemiyorsun!

Rabbim sana beyini, akıl edebilmen için verdi, Akıl edebilmek nedir peki, iman edebilmek tabiki...

Rabbimiz, sana ve bizlere sadece beyin yada başka şeyleri değil, bütün olarak bizleri bile karşılık bekleyerek vermiştir, bunu da anlamanı beklerim.

Beyinin karşılığı akıl edebilmek, bedenin karşılığı da kulluk, yani kurana göre yaşabilmektir.

Şimdi önce bunları düşün, sonra İblisin de seninle vefat edip etmediğini bir kere daha düşün. Bunun için kurandan İblisle ilgili daha önce yazdıklarımı hatırlaman sana yardımcı olacaktır, ama hatırlayamazsan, kısaca göz attıktan sonra yeniden yazmanı dilerim.

Çünkü, vereceğin cevabı bu defa kesin kabul edip ona göre sözlerimi delillendireceğim.

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla