Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
aorkaya senin ne dediğin belli değil ki 
seni cevap verecek muhataba almıyorum, kusura bakma..
kendine sorulan soruları geçiştiriyor, daldan dala atlıyorsun
hakkında araştırma yaptım, birkaç islami forumdan sırf şu uslubun yüzünden yasaklanmışsın zaten.
O nedenle kusura bakma, seni şu an için müzakere yapacak olgunlukta değerlendirmiyorum.
arayan... sana gelince
beni anlamamakla suçluyorsun ama sen asıl anlamayan kişsin.
konuda Allahın kötülüklere izin vermesi var. Hitler Allahın izni ile milyonlarca insanı kırmış geçirmiştir.
zaten bu noktadan çıktık... Allah bu dünyayı kötülüklerin yapılması işlenmesi için yarattı. İnsanlara kötülük işlemeleri için istediği ölçüde fırsat verdi ve vermeye de devam ediyor...
artık bu lafımdan ne anlayacaksınız, nasıl evirip çevireceksiniz onu da çok merak ediyorum ama, bu konuyu kaldırabilecek, kavrayabilecek ve tartışabilecek olmadığınızı anlamış bulunmaktayım. Çünkü konuları sürekli çarpıtıyorsunuz ki bu sanırım sizde huy olmuş, Allah kurtarsın...
|
Dediğin gibi olsaydı, Kur'an da hanginizin daha kötü ameller işleyeceğini görmek için yarattım derdi,oysa hanginizin daha güzel ameller işleyeceğini görmek için yarattım diyor.Sen kötülük yapılabilecek evren yaratmayı,kötülüğün sorumlusu olarak görüyorsun.
İmkan vermek ile kötülük yapmak aynı değil.
Aynı
diyorsan,benim senin hoşuna gitmeyen mesajlarımda Allah yüzünden kaynaklanıyor,ona kızman gerekir.