Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. November 2012, 01:20 PM   #82
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1-Senin din zihniyetin hep hadis kaynaklı. Sorun bu. Senin her lafında benim aklıma bir hadis geliyor. Senin yolundan geldiğimiz için her sözüne itirazımız o yüzden.

2- Rabbimizin işine de ortak ol. Bir bu kaldıydı zaten yapmadığın.

3- Hüküm Allahındır. Rabbimiz hükmünde kimseyi kendine ortak kılmaz. Alimlerini de
1-Senin din zihniyetin hep hadis kaynaklı. Sorun bu. Senin her lafında benim aklıma bir hadis geliyor. Senin yolundan geldiğimiz için her sözüne itirazımız o yüzden.

Benim her lafımda aklına hadis gelen sen, benim hiç bir yerde hadis rivayetlerini kaynak olarak kullanmayı kabul etmediğimi daha nasıl anlayabilirsen söyle de ona göre anlatayım.

Hadis rivayetlerini kullanmayan ben, diğer tarafta az da olsa konularında kullanan sen, eleştirdiğin rivayetçilik anlayışından kendini kurtaramadığını düşünmek yerine, benim sözlerimden aklına gelen hadis (doğrusu rivayet)ler için neden beni suçlayacaksınki?

2- Rabbimizin işine de ortak ol. Bir bu kaldıydı zaten yapmadığın.

Sen de kurandan ayetlerden anladıklarını yazıyorsun, bende kurandan anladıklarımı yazıyorum. Ama, ben böyle yaptığım için, "rabbimizin işine ortak olmaya çalışmakla" suçlanıyorum.

Bu nasıl mantıktır, bu nasıl haklılıktır?

3- Hüküm Allahındır. Rabbimiz hükmünde kimseyi kendine ortak kılmaz. Alimlerini de

Kesinlikle, bütünüyle katıldığım, kabul ettiğim bir açıklamadır.

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla