Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. November 2012, 04:19 PM   #7
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürtler kastedilince haksızlık olmuyormu peki raven kardeşim? Türkler canımızı acıtırken, Kürtler olarak herkesi toptan töhmet altında bırakınca canımız acımıyormu?

Sanırım, buna dikkat etmeden yazdın... Türk, kürt yada başkası... Önce insan...

selamlar,
aorskaya
Sevgili aorskaya,
Bu platformda bu konuyu tartışmak gibi bir niyetim yok.Allah biliyor bu sitede bulunma sebebim sadece ilmimi artırmak kur'anı daha iyi anlamaya çalışmak.Yoksa bu gibi şeyleri tartışacak site çok.

Yazımı bir daha okursan söylemimde art niyet olmadığını görürsün.Ama yinede seni alındıracak bir şey buldunsa affına sığınırım.

Benim insanların dikkatini çekmek istediğim konu şu ;bende doğulu tabirini çok kullanırdım.Bu tabiri kullanırken kürtleri kastederdim.Benim Erzurum lu olan arkadaşlarım ki kendileri Dadaş tır.Yani katıksız Türktür.Bu arkadaşlarım bu tabiri kullanmama çok kızarlardı.Kardeşim biz Türküz doğuda yaşıyor olmamız Kürt olduğumuz manasına gelmez derlerdi.Bende bu konuda bir araştırma yaptım ve dediklerinde haklılık payı buldum.Yani adamlar diyor ki kardeşim ben öz be öz Türküm niye bana kürt diyorsun.

Benim yazımda ben doğulu terimini yanlış bulduğumu söylüyorum .Ve Kürt demekten çekinmiyorum.Çünkü Kürt olmak ayıp bir şey değil!
Kürtlerin vatan savunmasında nasıl kahramanlıklar yaptığını elbet biliyorum ve takdir ediyorum.Hatta bazı arkadaşlarımın tabansızlık yapıp kaçarken Kürt arkadaşlarımın bayrağı ve vatanı nasıl savunduklarınada şahit oldum.

Irkçılık dünyanın en bayağı fikirlerinden birisidir.Kimse anasının karnından doğarken ne olacağı seçimini yapmıyor.Velev ki bu seçim yaptığımız konular olsa bile.Bu bağlamda insanı rengi dili dini mezhebi nedeni ile aşağılamak hakir görmek en hafif deyimi ile insanlık suçudur.Yüce Allah ın böyle bir şeyi hoş göreceğinide sanmam.
dost1 (6. November 2012)