Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. November 2012, 10:02 PM   #3
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

selam

burada yer işgal etmek istemezdim, kusuruma bakılmasın...

Alıntı:
Sizi : “şu baştaki on evi yeniden aldık, biri bize ikisi geçime demiştik...” demeye iten nedenler nedir?
Rabbimizin: “Gerçek şu ki, insan için çalışıp didindiğinden başka şey yoktur.” (Necm;39)
ayeti ortada dururken on evi nasıl alabiliyorsunuz?

Yine Rabbimizin :
“Şüphesiz Allah'ın koruması altına girmiş kişiler, Rablerinin kendilerine verdiği şeyleri almış olarak bahçelerde ve pınarlardadırlar. Şüphesiz onlar, bundan önce iyilik-güzellik üretenler idiler. Onlar geceleyin pek az uyurlardı. Onlar, seherlerde bağışlanma dilerlerdi ve onların mallarında isteyen ve isteyemeyen için bir hak vardı.” (Zariyat;15-19)
ayetleri ortada duruken bu kadar evi elinizde nasıl tutabilirsiniz?

“Gerçekten Bizim ayetlerimize ancak kendilerine öğüt verildiği zaman secde ederek yerlere kapanan ve Rablerine hamd ile tesbih eden ve büyüklük taslamayan kimseler inanırlar. Onların yanları yataklardan uzaklaşır, onlar korku ve ümit içinde Rablerine dua ederler ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan bağışlarlar. (SECDE;15 –16)
ayetleri ortada dururken nasıl kiraya verebilirsiniz?
adama evler babasından kalmış babasına dedesinden(ki bunların hiçbirine gerek yok kendisi kazanmışta olabilir) vs...
ne oldu şimdi günaha mı girdi arkadaşımız, evlerinin kirasının belli bir kısmını(ben yüzde otuz yazmışım siz yetmiş yazın) ihtiyaç sahiplerine dağıtırken(Allah razı olsun denecek iken) bu ayete posta mı koymuş sayıldı...

bu mantığın varacağı yer belli, öyleyse adem afrika/amazon yerlileri misali yaşamaya sabitlendi/zorlandı, ne güzel...
varsa imkanınız, varlıklı olmanın/zenginleşmenin/diğerlerinden fazla mal edinmenin haram/yasak/kötü davranış olduğuna dair alemlerin efendisinden ayet/delil getirip bilgilendirin beni...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla