Alıntı:
dost1 Nickli Üyeden Alıntı
Selamun Aleykum! Değerli Fers Kardeşim!
Anlayabileceğini sanmadığınız bu kardeşinize lütfen kendi yazdıklarınızla çelişkiye düşecek şekilde soru sormayınız.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
açıklaması vardır.
|
Allah'ın selamı üzerinize olsun.
Sayın dost1,
Öncelikle sabırla ayetleri açıklayan, her zaman nezaketinizi koruyan yaklaşımınız için samimi olarak teşekkür ve tebrik ederim.
Burada kısaca; infak hakkında, hem sizin hemde fers kardeşimin görüşlerinin tek başına doğru olmadıklarını düşünerek ikinizin görüşlerine de katılmadığımı belirtmek isterim.
Şu anda fazla zamanım olmadığından, yeteri kadar ayetle delillendirip destekleyemeyeceğim ama, "infak, sadece ihtiyaçtan artanı da değildir, sadece iyi maldan verme de değildir."
Siz, ayetlerin hepsini bir arada değerlendirip bu sonuca pekala varabilicek kimselersiniz. Ancak, bazı yerlerde alınganlık gösterilmesi yüzünden, insan psikolojik olarak sadece ilk açıklamasına kilitlenebiliyor ve bu aşamadan sonra daha geniş düşünemiyor.
Ancak, insan psikolojisi ve refleks davranışlarına daha fazla girmeye gerek yoktur.
Siz, alınganlıklar olmadan, gerçekten dış etkenlerden bağımsız konuyu değerlendirebilmiş olsaydınız, her ikinizinde benimle aynı noktaya geleceğinizi düşünüyor ve
"infak'ın hem ihtiyaçtan fazlasını, hem de bunları verirken kendimizin kullanmayacaklarından değil, aksine iyi olanlarından vermemiz gerektiğini" bulacağınıza inanıyorum.
Gerekirse ve rabbim izin verirse, daha detaylı olarak ve ayetlerden delille görüşümü yeniden aktarabilirim.
Bir de iki tarafıda ilgilendiren eleştirim olacak:
Burada, genellikle bir ayet yazılıp bırakıldığı için, örneğin daha önceden baktığımda bunu böyle gördüğüm için bu başlığa bakmıyordum. Çünkü, bana göre sadece bir ayet yazıp bırakmak, fayda sağlamıyordu.
İşte bu kısımda infak gibi çok önemli bir konuda uzun ve detaylı sayılabilecek yazılarınızı yazıyorsunuz ve bu çoğu kimse tarafından görülmüyor. Örneğin ben önceki görüşüm yüzünden buraya bakmıyordum. Ama, bir şekilde baktığımda bu yazıları gördüm. Halbuki, belki bir kaç gün sonra bakan biri için yine sadece bir ayet olacak ve bu yazılardan faydalanamayacaktır.
Böyle yazışmaların olma ihtimali oluşması halinde, konunun kendine uygun başlık altında değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtmek isterim.
Saygı ve selamlarımla...
aorskaya