Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. November 2012, 09:50 AM   #43
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen Kuran diyorsun, biz kuran diyoruz.

Öyleyse niye anlaşamıyoruz. Bir zihni bakış açısı sorunu yok mu?

Kuran hayat kitabını görmezden gelinerek okunacak bir kitap değildir.

Kuran bilimsel bir kitap da değildir. Kuran edebi bir kitaptır. Öyle ki insücin bir araya gelse benzerini oluşturamazlar.

Kurana Edebi bakamayan zihin dünyası, denizi yarar, ayı ikiye böler, melekleri varlık zanneder. Zihinle ilgili bir problem.
Zihni problem elbette olabilirde, sen kendini bunun dışında hangi bilgiye dayanarak tutup, hep senden farklı düşünenlerin zihni problemi olduğunu kabul edebilirsin?

Bunu gerçekten cevaplamanı istiyorum. Neden, kendinle ilgili zihinsel problem olabileceğini düşünemiyorsun, sen insan üstümüsün acaba?

Kuranın edebi yapısı ile ilgili yazılarımın bir kısmını bazı başlıklarda asmıştım. Ama, bütünüyle buna yönelik yazarsam sen de görürsün inşallah. Ama, görene kadar bari zanla hareket etme artık değilmi!...

Ayrıca melek ve iblislerin ayrı varlıkmı yoksa insana ait bir özellikmi olduklarını da başka yazışamaya yer bırakmadan sonlandıralım istersen.

Daha önce bir sorum olmuştu ve onunla ilgili kesin bir cevap veren olmadı. Sadece hiic, kardeşim bir cevap vermişti ben de bir kere daha düşünmesini, eğer yazdıklarını aynen kabul ediyorsa ona göre son cevabımı vereceğimi söyleyince bir daha konuyu cevaplamadı.

Şimdi sana tekrar sorayım:

İblis, size göre insandan ayrı bir yaratık değilse, diğer bir anlatımla İblis, insanın nefsi, yada kötü huyu gibi bir özelliği ise, insanın vefat ettirilmesi halinde bu İblisinde doğal olarak vefat etmesi, yok olması gerekir değilmi?

Bu soruya evet, yada hayır şeklinde, veya evet, yada hayırla başlayacak yazınızla cevap verirseniz, melek ve iblis ayrı varlıkmıdır, değilmidir hep birlikte görürüz.

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla